Mainos

Rinne penää töihin patistelua, sillä pelkkään "chillailuun" ei ole varaa

21:19

Pääministeri Antti Rinne (sd.) muistuttaa Suomen tarvitsevan yli 80 prosentin työllisyysasteen 2030–2040-luvuille, jotta hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus ei rapaudu. Rinne puhui tänään hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen työllisyysseminaarin yhteydessä Helsingissä.

Rinteen mukaan 75 prosentin työllisyystavoite on vain välietappi ja todellinen tavoite on korkeammalla. Hän huomautti, ettei meillä ole varaa maailmaan, jossa vain "chillaillaan", joten myös töihin patistaminen eri keinoilla on mahdollista.

– Siitä hetkestä, kun hallitus aloitti, pitää saada 100 000 ihmistä lisää työelämään. Se on iso haaste toteuttaa. Työllisyysasteen täytyy olla yli 80 prosenttia vuoteen 2040 mennessä, että edes nykyisenkaltainen hyvinvointivaltio on mahdollinen, Rinne toteaa.

Syrjäytyminen kuriin

Rinne puhui myös syrjäytymisen ehkäisemisestä ja sillä hän perusteli hallitusohjelmaan kirjattua muutosta, jolla toisen asteen koulutus lisättäisiin oppivelvollisuuteen.

Seminaarilla korkattiin työllisyyden kohentamiseen tähtäävien keinojen kolmikantainen valmistelu. Osallistujina oli muun muassa työmarkkinajärjestöjen puheenjohtajia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja