Pääministeri Marin sanoo, ettei tiennyt valtioneuvoston uusista koronaohjeista: "Olemme tätä eilen selvittäneet"

5:07
Missä kohtaa tapahtui "rikkinäinen puhelin"? Katso Marinin koko haastattelu.

Säätytalon portailla tavoitettu pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi viikonlopun ”bilekohua” medialle.

Marin sanoi medialle, että ei ollut tietoinen marraskuun lopussa päivätystä valtioneuvoston ja ministeriöiden koronaohjeistuksesta, jossa suositellaan välttämään kontakteja altistuttuaan koronavirukselle.

– Olemme tätä eilen selvittäneet. Minä en ole ohjeistusta henkilökohtaisesti saanut. Tämä on tullut kyllä sihteereille. Olemme eilen tarkistaneet, onko tämä ohjeistus tullut minulle sähköpostiin tai iltakansioon. Tämänhetkinen tietomme on ettei ohjeistusta ollut toimitettu enkä tiennyt tällaisen ohjeistuksen olemassaolosta.

– Se ei ole mikään syy, minun olisi pitänyt tietää. Kuten olen viime viikonlopun osalta todennut, minun olisi pitänyt käyttää parempaa harkintaa ja ymmärrystä. 

Viikonlopun otsikoiden ”bilekohussa” on tiivistetysti kyse siitä, ettei Marin lähtenyt illanvietosta lauantaina, vaikka hän sai kuulla altistuneensa koronavirukselle ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) tartunnan myötä. Ministereille annettiin ohje välttää kontakteja valtioneuvoston puhelimeen lähetetyllä tekstiviestillä eikä Marin kantanut tätä puhelinta mukanaan illanvietossa.

Marin sai tiedon Haaviston koronatartunnasta soitolla toiseen puhelimeen eikä keskustelussa häntä erikseen ohjeistettu välttämään kontakteja. Keskustelu käytiin valtiosihteeri Henrik Haapajärven kanssa.

Marin toisti medialle aiemmin kertomansa, että tuossa puhelussa ei mainittu erityistoimenpiteistä eikä hän kyseenalaistanut tätä. Hän on pahoitellut sitä, ettei varmistanut asiaa tarkemmin.

Marinilta kysyttiin myös hänen mielipidettään MTV:n kansalaisille teettämään kyselyyn, jonka mukaan kansalaisten mielestä pääministeri teki lauantai-illan toiminnassaan vakavan tai melko vakavan virheen.

– Kuten olen sanonut, minun olisi pitänyt pystyä käyttämään tilanteessa parempaa harkintaa ja varmuuden vuoksi varmistaa asia vielä toiseen kertaan. Näin en tehnyt ja siitä olen pahoillani.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja