Mainos

Pääministeri eurokriisin vankina – miten jaksaa Jyrki?

Pääministeri Jyrki Kataisella (kok.) on nyt vientiä. Sukkuloimalla viikossa Yhdysvalloista, Norjaan ja Saksaan hän on toteuttanut tehokkaasti kansalaisten takavuosina hokemaa mainoslausetta ”kaikkien kanssa kaiken aikaa kaikkialla”.

Minne Katainen on saapunut, puheenaiheiden ykkösenä on ollut eurokriisi. Tänään hän keskustelee siitä Suomen linjan jakavan vahvaa talouskuria edustavan Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa Berliinissä.

Katainen ottaa Saksan-vierailullaan vastaan myös markkinatalouden edistämisestä hänelle myönnetyn Ludwig Erhard -palkinnon. Palkinto jaetaan Saksan kristillisdemokraattisen unionin (CDU) talousneuvoston tilaisuudessa, jossa pohditaan ratkaisuja velkakriisiin.

Amerikasta Lofooteille

Toissa päivänä ja eilen Suomen pääministeri seurusteli Pohjoismaiden pääministerien kesäkokouksessa kollegoidensa kanssa Norjan Lofooteilla. Puheissa vilahtelivat YK:n kestävän kehityksen Rion-konferenssi ja ilmastonmuutos – sekä talouskriisi.

Viime keskiviikkona Katainen keskusteli Yhdysvaltain talouspoliittisen johdon kanssa Washingtonissa. Torstaina Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden ja Katainen puhuivat Valkoisessa talossa Afganistanin ja Syyrian tilanteesta, arktisesta yhteistyöstä sekä Euroopan talouskriisistä.

Lomille heinäkuussa - mutta sitä ennen....

Valtioneuvoston kansaliasta kerrotaan MTV3 Uutisille, että lomille pääministeri pääsee heinäkuussa. Sitä ennen listalla on vielä juhannusviikolla Rion ympäristökokous, juhannuksen jälkeen Eurooppa-neuvosto Brysselissä ja EU-huippukokous 28.–29. kesäkuuta.

Kansliasta myönnetään, että euron kriisi työllistää nyt erityisen paljon, kun asioiden hoitaminen ja valmisteleminen vievät Kataisen aikaa niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Pääministerin matkojen määrää pidetään silti poikkeuksellisen suurena, vaikkakin osa niistä on ollut kalenterissa jo pitkään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.