Oviverhot / tilanjakajat

Erityyppiset, nauhoista koostuvat verhot piristävät keväistä kotia oviverhoina, tilanjakajina tai vaikka ikkunaan ripustettuina. Pikkuprinsessan huoneeseen voi valmistaa ihanat kukkanauhat, pojan huoneeseen sopivat hyvin intiaanihenkiset höyhenverhot ja punaiset helmiverhot voi laittaa vaikka olohuoneen oviaukkoa reunustamaan. Luo pienellä vaivalla huoneeseen uusi ilme ja täydennä sisustustasi hauskalla ja näyttävällä yksityiskohdalla!

Verhojen nauhojen pituus ja nauhojen lukumäärä kannattaa valita ripustuspaikan mukaan. esim. oviaukossa nauhoja voi olla hieman harvemmassa jotta verhojen läpi on helppo kulkea ja tilanjakajaan tai ikkunaan nauhoja voi laittaa halutessaan hieman tiiviimmin.

Höyhenverho


Tarvikkeet:

- ruskeaa vaha- tai nahkanauhaa tai paperilankaa
- luonnonvärisiä höyheniä
- vaaleanruskeita muovisia Kongo-helmiä
- isoja puuhelmiä
- liimaa
- puurima

Ohje:

1. Leikkaa vaha- tai nahkanauhasta valitsemaasi ripustuspaikkaan sopivan pituisia pätkiä.
2. Pujota nauhan toiseen päähän kaksi kongo-helmeä. Pujota n. 5-6 höyhentä kantaosasta alemman helmen reiästä ja aseta helmi ja höyhenet valitsemaasi kohtaan nauhaa. Muista jättää nauhan yläpäähän varaa puurimaan solmimista varten. Laita hieman liimaa höyhenten kantojen päähän ja pujota koristeen yläpuolella oleva toinen helmi höyhenten päiden suojaksi.
3. Pujota kaksi helmeä edellisen höyhenkoristeen alle ja valmista uusi koriste samoin kuin edellä. Kiinnitä koristeita nauhaan n. 10-15 cm:n välein.
4. Korista samoin kaikki nauhat ja solmi ne yläpäistään kiinni puurimaan. Pujota jokaisen nauhan alapäähän painoksi iso puuhelmi ja tee solmu helmen alle. Kiinnitä valmis höyhenverho puurimasta oven karmiin, kattoon tai ikkunan yläreunaan.

Kukkaverho

Tarvikkeet:

- vaaleanpunaista kapeaa silkkinauhaa
- vaaleanpunaista ja valkoista askarteluhuopaa
- pieniä muovisia vahahelmiä
- siimaa ja silmäneula
- puurima

Ohje:

1. Leikkaa valkoisesta ja vaaleanpunaisesta huovasta neliterälehtisiä pieniä kukkia (ohessa kukan kaava).
2. Leikkaa kapeasta silkkinauhasta valitsemaasi ripustuspaikkaan sopivan pituisia pätkiä. Muista jättää hieman varaa nauhan yläpäähän puurimaan solmimista varten. Aseta valkoinen ja vaaleanpunainen kukka terälehdet lomittain silkkinauhan molemmin puolin. Kiinnitä kukat ja kukkien keskustojen helmet siimalla kukan ja silkkinauhan läpi kulkevalla pistolla. Solmi ja katkaise siiman päät.
3. Kiinnitä kukkia samoin koko nauhan pituudelle noin 10 cm:n välein. Laita joka toiseen kukkaan valkoinen kukka päällimmäiseksi ja joka toiseen puolestaan vaaleanpunainen kukka päällimmäiseksi.
4. Korista samoin kaikki silkkinauhat ja solmi ne yläpäistään kiinni puurimaan. Kiinnitä valmis kukkaverho puurimasta ovenkarmiin, kattoon tai ikkunan yläreunaan.

Helmiverho

Tarvikkeet:
- erikokoisia punaisia puuhelmiä
- siimaa
- puurima
- liimaa

Ohje:
1. Leikkaa siimasta valitsemaasi ripustuspaikkaan sopivan pituisia pätkiä, lisää haluttuun pituuteen yläpään solmimiseen ja helmien pujottamiseen n. 65 cm siimaa.
2. Solmi siimat puurimaan ja kiinnitä rima esim. oven yläreunaan. Pujota puuhelmi ensimmäiseen siimaan ja aseta helmi haluamaasi kohtaan siiman yläpäähän. Pujota siima uudelleen helmen läpi ylhäältä alaspäin, jolloin saat helmen kiinnittymään haluamaasi kohtaan. Halutessasi voit puristaa hieman liimaa helmen sisään, jolloin helmi pysyy varmasti paikallaan. Pujota seuraava helmi siimaan ja kiinnitä helmi paikalleen samoin kuin edellä. Kiinnitä erikokoiset helmet siimaan eripituisin välimatkoin, koko siiman matkalle. Solmi viimeinen helmi siiman alapäähän.
3. Tee samoin kaikki helminauhat ja kiinnitä valmis helmiverho puurimasta ovenkarmiin, kattoon tai ikkunan yläreunaan.

Mallit ja materiaalit: Sinooperi Oy, p. 09-3484466


(t.i.l.a. 1.2.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja