Mainos

Ovela kettu -ooppera Turussa

Turun Ooppera tuo ensi perjantaina Turun kaupunginteatterin päänäyttämöllä ensi-iltaan tsekkiläisen Leos Janacekin sadunomaisen Ovela kettu -oopperan. Teoksen ohjaa Eija Tolpo ja Turun kaupunginorkesteria johtaa Ralf Gothoni. Keskeisimmissä rooleissa laulavat Anu Komsi ja Tero Hannula. Oopperan esityskieli on suomi. Suomennoksen ovat tehneet Kirsti Siraste ja Hannu Heikkilä.

Ovela kettu on tämän vuosisadan merkittävimpiin oopperasäveltäjiin kuuluvan Janacekin aurinkoisin teos, vaikka sen keskeisiin aiheisiin kuuluu myös kuolema. Esitys kuvaa ihmisen suhdetta luontoon, mutta nimensä mukaisesti se on myös eläinaiheinen ooppera. Näyttämöllä vilahtelevat ovelan Kettu Visukorvan lisäksi myös mm. mäyrä, koira, kukko ja kanakuoro. Syvimmän sisällön ooppera saa kuitenkin sen sisältämästä yhteiskuntasatiirista; maalaisidyllissä kytevät ainekset vaikkapa yksinvaltaa vastaa tähdättyyn kansannousuun.

Ovela kettu -oopperan toteuttavat yhteistyössä Turun Oopperayhdistys, Turun kaupunginorkesteri ja Turun kaupunginteatteri.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.