Ovatko nämä stressaavimpia ammatteja? Katso lista!

Ovatko nämä stressaavimpia ammatteja? Löytyykö oma työsi listalta – oletko samaa mieltä?

Moni kokee työssään tasaisin väliajoin stressiä, mutta entäs ne ammatit, missä stressi on läsnä ympäri vuoden tai peräti joka päivä? Fox News listasi stressaavia ammatteja maanviljelijästä lennonjohtajaan.

Maanviljelijä

Arvaamaton sää saattaa tehdä jonkun työmatkasta hankalan, mutta maanviljelijälle se voi aiheuttaa katastrofin. Arvokkaasta maataloudesta huolehtiminen edellyttää oikeaa määrää aurinkoa ja sadetta. Odottamaton kuivuus tai runsas sademäärä saattaa pilata pellon, jonka viljelemiseen on mennyt kuukausittain työtä. Maanviljelijän huolena on asia, jota ei pysty kontrolloimaan, joten tämäkin työ on hyvin rasittavaa.

Ravintolapäällikkö

Asiakkaan et tule ehkä ajatelleeksi kaikkea sitä, mitä ravintolassa kulissien takana tapahtuu. Päällikkö vastaa siitä, että ruoka valmistuu ajallaan, työntekijät saavat palkkansa, asiakkaat ovat tyytyväisiä ateriaansa ja saamaansa palveluun – lukuisista muista työtehtävistä puhumattakaan. Viallinen tietokone tai henkilökunnan sairastapaus voi aiheuttaa melkoisen sotkun perjantai-iltana, kun ravintolan varauslista on täynnä.

Opettaja

Lapset ja nuoret ovat tulevaisuus, mutta kaikki heistä eivät ole valmiita tai halukkaita oppilaan rooliin. Opettajan on valmistettava oppilaita yhdenmukaisiin kokeisiin, vakuuttaa vastahakoisille oppilaille opiskelun olevan tärkeää, arvostella lukuisia kokeita, ja samalla yrittää pitää oppitunnit kiinnostavina. Eikä unohdeta opettajankokouksia ja tuntien valmistelua…

Lääkäri / sairaanhoitaja

Kun työskentelee ympäristössä, jossa elämä ja kuolema ovat läsnä päivittäin, on lääkäreillä ja sairaanhoitajilla oltava vahva selkäranka. Heidän on huolehdittava lukuisista potilaista ja vastattava haastaviinkin lääketieteellisiin kysymyksiin. Lääkärien ja sairaanhoitajien työtunnit ovat usein uuvuttavia ja etenkin lääkäreillä saattaa olla paljonkin opintolainaa takaisin maksettavana. Alan paineita ja stressaavaa työtä ei kuka tahansa pystyisi menestyksekkäästi hoitamaan.

Palomies

Ihmisten pelastaminen palavasta talosta on epäilemättä urhoollista, mutta pelastajille eli palomiehille erittäin stressaavaa. Heidän on oltava aina valmiina hätätilanteisiin, joista monet ovat järkyttäviä ja vaarallisia. Palomiesten työ on myös läheistä uhrien ja heidän perheidensä kanssa. Tulipalon polttava kuumuus on jo itsessään riittävä tekemään rauhallisimmastakin ihmisestä hermostuneen.

Lennonjohtaja

Mikä tahansa pieni virhe lennonjohtajana voi osoittautua vaaralliseksi täydelle koneelliselle matkustajia. Heidän on pystyttävä ratkaisemaan teknisiä ongelmia, valvomaan vaihtelevia lentokoneiden sijainteja ja olemaan valmiita jatkuvaan kommunikointiin useamman esimiehen kanssa. Kun on seurattava tarkkoja ohjeita, on kaikkiin yksityiskohtiin kiinnitettävä huomiota. Stressi tässäkin työssä on vääjäämätöntä.

Oletko eri mieltä? Mikä on mielestäsi stressaavin ammatti? Kommentoi alle!

AVA

Lähde: Foxnews.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja