Outo optinen illuusio kiiltävistä jaloista hämmentää somessa – hoksaatko, mistä on kyse?

Kuva "kiiltävistä" jaloista leviää hurjalla vauhdilla sosiaalisessa mediassa.

Instagram-käyttäjä leonardhoespams jakoi kuvan jaloista. Sieltä kuva lähti nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa, jossa käyttäjät auttoivat jakamaan hämmentävää kuvaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuva saattaa nimittäin pistää pään pyörälle. Äkkiseltään se on aiheuttanut suurimmalle osalle ihmisiä seuraavanlaisia kysymyksiä: Miksi nuo jalat kiiltävät niin kovin? Onko ne öljytty? Miksi?

"Kun näet sen kerran, et voi enää olla näkemättä sitä", kuuluvat erään kuvan jakaneen käyttäjän saatesanat Twitterissä. Ja se on totta. Kun hoksaat kuvan jujun, et enää ymmärrä, miten et tajunnut sitä alunperin.

Instagramissa alkuperäistä kuvaa kommentoitiin ahkerasti ennen kuin kuva poistettiin ja tili muutettiin yksityiseksi.

"Ajattelin, että reidet olivat vain todella oudosti kiiltävät ja olin ihan, että mitä ihmettä?"
"Luulin, että jalkasi olivat vain hiton kiiltävät."

Kyse ei kuitenkaan ole öljytyistä jaloista. Moni väittää hoksanneensa välittömästi, mistä on kyse. Toisilla on kestänyt kauemmin. Eräs kommentoija totesi pitkän aikaa kuvaa tuijotettuaan:

"Voi luoja, tajusin juuri, että se on maalia, jota jaloillasi on."

Niinpä. Kuvassa ei olekaan kiiltävät jalat, vaan jalat, joihin on vedetty muutamia maaliviivoja. Alkuperäisen kuvan julkaissut henkilö kertoi Buzzfeed Newsille, ettei hänen tarkoituksenaan ollut tehdä optista illuusiota. Hän oli vain sivellyt maalia jaloilleen huvin vuoksi.

Lähteet. Buzzfeed, Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat