Vanhuksen pyykkituvassa raiskanneelle 4,5 vuotta vankeutta Oulussa – väitti, ettei pakottanut naista vaikka kylkiluukin murtui

Oulun käräjäoikeus on tuominnut 23-vuotiaan miehen 85-vuotiaan naisen törkeästä raiskauksesta neljän ja puolen vuoden vankeuteen.

Mies ja nainen olivat kohdanneet kerrostalon pyykkituvassa Oulussa viime lokakuussa, jolloin mies otti veitsen käteensä ja sillä uhaten työnsi naisen kuivaushuoneeseen, kaatoi tämän lattialle ja raiskasi.

Muiden vammojen lisäksi naiselta murtui kylkiluu. Oikeus katsoi, että teko tapahtui paikassa, jonka tulisi kuulua ikäihmisen turvalliseen elämänpiiriin.

Oikeus piti tekoa törkeänä, sillä uhri oli puolustuskyvytön parikymppistä miestä vastaan.

Tuomittu Nahom Hagos, 23, määrättiin maksamaan naiselle 11 000 euroa kipu- ja kärsimyskorvauksia.

Nainen joutui vuodeosastohoitoon

Hagos sanoi oikeudessa, ettei ole syyllistynyt asiassa rikokseen. Hän myönsi olleensa sukupuoliyhteydessä naisen kanssa, mutta kiisti pakottaneensa naista, vaikka tälle oli tullut ruhjeita ja kylkiluukin oli murtunut. Käräjäoikeus piti miehen kertomusta täysin epäuskottavana.

Uhri joutui kahdeksi viikoksi sairaalan vuodeosastohoitoon ja syömään vahvoja särkylääkkeitä. Oikeuden mukaan uhrin korkea ikä ja käytetyn väkivallan laatu huomioiden Hagos olisi voinut aiheuttaa uhrille vakaviakin pysyviä vammoja.

– Teon kohdistaminen tuntemattomaan, puolustuskyvyttömään ja iäkkääseen vanhukseen tämän kotitalossa, jossa hänen pitäisi pystyä liikkumaan turvallisesti ja ilman vakavan rikoksen uhkaa, osoittaa vastaajassa suurta syyllisyyttä, oikeus totesi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja