Mainos

Oulussa iloitaan Sipilän voitosta: ”Pohjoisen mies, sydämen mies”

Oulun rotuaarilla on näkynyt hymyileviä kasvoja tänään tavallista enemmän. Noin joka kuudes oululainen äänesti vaaleissa Juha Sipilää ja hänen menestyksensä toi hyvän mielen vaalien jälkeiseen päivään.

- Hän on jämpti kaveri ja hyvää johtaja-ainesta. Hänen johdollaan päästään varmasti eteenpäin, arvelee Kyösti Penttilä.

Merja Meripaasi on tyytyväinen ensinnäkin siihen,  että oma ehdokas pääsi läpi.  Myös Sipilän menestys kutkuttaa oululaista.

-Luulen kyllä, että hänen sydämellään – hänhän on Puolangan mies, pohjoisen mies – asiat kyllä hoituvat, sanoo Meripaasi.

Joillakin nälkä lähti kasvamaan heti.

-Onhan se hienoa että pääministeri tulee nyt täältä. Mutta pitäisi saada vielä toinenkin ministeri Oulusta, kun viime hallituksessa ei ollut yhtään, perustelee Juhani Peltokorpi.

Keskusta nosti kannatuksensa Oulun vaalipiirin alueella yli 42 prosenttiin ja sai peräti puolet edustajanpaikoista – nousua edellisvaaleista kertyi lähes 10 prosenttia.  Juha Sipilän henkilökohtainen äänivyöry toi myös kolme lisäpaikkaa Oulun vaalipiirin keskustalle, jolla on nyt siis kaikkiaan yhdeksän edustajaa eduskunnassa. Uusia edustajia tuli Kuusamoa, Taivalkoskea ja Ylivieskaa myöten.

-Todella loistava tunnelma! Hirveän työn jälkeen loistava tulos, tästä on hyvä jatkaa, sanoo piiritoimistolla hääräilevä Juha Sipilän tukiryhmän vaalipäällikkö Ahti Tahkola.

Keskustassa uskotaan, että puolueen huikea nousu kulminoituu Sipilän persoonaan.

-Kyllä Juha veti semmoisiakin ihmisiä, jotka eivät olisi ikinä keskustaa muuten äänestäneet. Nyt he äänestivät Juhaa ja sitä kautta se tuli sitten meidän laariin, sanoo Oulun keskustan vaalipäällikköJuhani Heikkinen.

Vaikka Pohjois-Pohjanmaalla iloitaan erityisesti keskustan noususta, myös koko maan uskotaan hyötyvän Sipilän johtajataidoista.

- Kun ajatellaan minkälaista aikaa me eletään… Nyt on erittäin huono taloudellinen aika, ja me tarvitsemme semmoisen henkilön, jolla on oikeasti näyttöä siitä, miten asiat voitaisiin saada parempaan malliin. Me uskomme että Juha pystyy sen tekemään, vakuuttaa Tahkola.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.