Oululaispoliisi esiintyi yhteiskuvassa Soldiers of Odinien kanssa – näin vastaa virkavalta: "Tarkoitus ei ollut tukea kokoontumisen ideologiaa"

Äärioikeistolaisen Soldiers of Odinin johtohahmoihin kuuluva Mika Ranta julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa katupartion jäsenet poseeraavat yhdessä poliisin kanssa.

Asiasta on tullut poliisille paljon palautetta, Suomen poliisi kertoo Instagram-tilillään.

Kyseinen päivitys on herättänyt paljon keskustelua esimerkiksi Twitterissä.

Poliisi kertoo sosiaalisen median päivityksessä, että kyseinen kuva on otettu neuvottelutilanteessa, jossa poliisi keskusteli ryhmän kanssa kokoontumisrajoituksista.

– Olemme saaneet somessa runsaasti kyselyitä kuvasta, jossa Oulun poliisilaitoksen konstaapeli poseeraa kansalaisten kanssa. Kyseinen kuva on aito, ja siihen liittyvästä kommentoinnista vastaa Oulun poliisi.

– Kuvanottotilanne liittyy virkatehtävään Oulussa itsenäisyyspäivänä 6.12. Kyseessä oli neuvottelutilanne kokoontumisrajoituksista ja yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta, Suomen poliisi kirjoittaa Instagramin tarina-päivityksessä.

Oulussa on voimassa kymmenen hengen kokoontumisrajoitukset koronavirustilanteen vuoksi. Oulun poliisin Twitter-tilin mukaan itsenäisyyspäivänä järjestettiin kaksi pientä kulkuetta, jotka poliisin mukaan pääosin noudattivat ohjeita terveysturvallisuudesta.

Video: Silla, 28, kuvasi yli vuoden ajan Soldiers of Odinien kotielämää, häitä ja hautajaisia – nyt hän kertoo, millaisia ihmisiä kohutut katupartiolaiset olivat

Silla, 28, kuvasi yli vuoden ajan Soldiers of Odinien kotielämää, häitä ja hautajaisia – nyt hän kertoo, millaisia ihmisiä kohutut katupartiolaiset olivat 1:24

"Kuvasta voi saada väärän käsityksen"

Poliisi julkaisi myös konstaapelin oman kommentin tapahtuneesta Instagramin tarinoissa.

– Neuvottelijana toiminut poliisi suostui pyynnöstä yhteiskuvaan. Hän kertoo tilanteesta näin: "Tarkoitus ei ollut tukea kokoontumisen ideologiaa, vaan edistää sovinnollisuutta [neuvottelussa]. Kuvasta voi saada väärän käsityksen. Jälkikäteen ajatellen olisi voinut pidättäytyä yhteiskuvasta."

Tapausta on kommentoitu myös Twitterissä.

Ylen mukaan poliisilaitoksella on keskusteltu asiasta kuvassa olleen poliisin kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat