Entiseen ulkoministeriin Timo Soiniin kohdistuneen hyökkäyksen tutkinta valmistui – mies yritti lyödä Soinia vaalitilaisuudessa

3:06
MTV Uutiset aiemmin: Näin Soini kommentoi MTV Uutiset Livelle välikohtausta Vantaan Korsossa.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koski entiseen ulkoministeriin Timo Soiniin (sin.) kohdistunutta hyökkäystä. Poliisin mukaan päihtynyt mies yritti lyödä Soinia vaalitilaisuudessa Korson maalaismarkkinoilla viime vuoden maaliskuussa.

Hyökkäystä on tutkittu pahoinpitelyn yrityksenä ja poliittisten toimintavapauksien loukkaamisena. Lisäksi miestä epäillään rattijuopumuksesta.

– Esitutkinnan perusteella rikoksesta epäilty mies on saapunut Korson maalaismarkkinoille mopolla päihtyneenä, havainnut paikalla olleen silloisen ulkoministerin, lähestynyt häntä uhkaavasti ja aggressiivisesti ja yrittänyt lyödä ministeriä, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja Juha Springare.

Poliisin mukaan teko ei ollut suunniteltu.

– Esitutkinnassa ei ole tullut esiin mitään sellaista, minkä perusteella tekoja voitaisiin pitää erityisen suunnitelmallisina tai että taustalla olisi järjestäytymistä. Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi myöskään mitään siihen viittaavaa, että muita henkilöitä olisi ollut vaikuttamassa epäiltyjen tekojen tapahtumiseen. Rikoksesta epäilty ei myöskään itse ole osannut kertoa selkeää syytä omalle toiminnalleen.

Soinin turvahenkilöt saivat estettyä hyökkäyksen. Kiinniottotilanteessa epäilty teki poliisin mukaan voimakasta vastarintaa ja oli väkivaltainen turvahenkilöitä kohtaan. Asiassa epäillään tästä syystä myös virkamiehen väkivaltaista vastustamista.

Tutkinta siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja