Oululaisnuoret vaikenevat kuin yhteisestä sopimuksesta "koronajuhlista" – vaikeuttavat jäljittäjien työtä

Oululaisnuoret vaikenevat kuin yhteisestä sopimuksesta"koronajuhlista"– vaikeuttavat jäljittäjien työtä 5:21
Tartuntatautilääkäri Jarkko Huusko kertoi MTV Uutiset Livelle erikoisesta ilmiöstä Oulussa. Nuoret vaikenevat uuden vuoden juhlista, joissa on voinut liikkua koronaa.

Oulussa on huolestuttu tapauksista, joissa nuoret aikuiset ovat jättäneet kertomatta yhteisistä juhlista vaikeassa koronatilanteessa. 

Koronaa on saattanut levitä Oulussa uuden vuoden juhlissa, joihin on osallistunut 20 ikävuoden molemmin puolin olevia nuoria. Tarkkaa lukumäärää ei tiedetä osallistujien vaikenemisen vuoksi.

Koronatartunnan saaneista nuorista osa on jättänyt kertomatta, keitä juhliin on osallistunut. Tämä on vaikeuttanut jäljitystyötä ja koronan torjuntaa Oulussa. 

– Nuoret aikuiset ovat viettäneet uuden vuoden juhlia. Siellä on sitten ollut enemmän henkilöitä, kuin suositukset ovat neuvoneet, kertoo tartuntatautilääkäri Jarkko Huusko Oulun kaupungilta. 

Koronakaranteenin välttelyä?

Nuoret ovat vaienneet lääkäri Jarkko Huuskon mukaan aivan kuin yhteisestä sopimuksesta. Näin on ehkä saatu vältettyä koronakaranteeni. 

– Valtaosin kyllä meidän nuoret Oulussa on erittäin fiksuja ja ovat auttaneet meidän jäljittäjiä tosi hyvin, huomauttaa Huusko. 

Ilmiöstä kerrottiin tänään Oulun kaupungin ja sairaanhoitopiirin yhteisessä tiedotustilaisuudessa. Ensimmäisenä asiasta uutisoi Iltalehti.

Kaupunki on parhaillaan viruksen leviämisvaiheessa. 

Katso video Oulun tilanteesta!

Lue myös:

    Uusimmat