Oululaismies lähti lentokentälle ja jätti tyttärensä autoon – naapuri pelasti 17 tuntia jumissa olleen tytön

2:49
Näin auton hätälukitusjärjestelmä toimii.

Oululaismies tuomittiin hänen lukittuaan tyttärensä 17 tunniksi pakkasessa seisovaan autoon. Tapaus sattui vuoden 2018 helmikuussa.

Kaikki alkoi, kun mies oli lähdössä kahden tyttärensä kanssa Oulusta Helsinkiin. 16-vuotias tytär oli päättänyt jäädä autoon istumaan lähdön sijaan.

Mies oli tilannut taksin ja lähtenyt toisen tytön kanssa lentokentälle.

Naapurilta yllättävä puhelu seuraavana päivänä

Mies ei kuitenkaan ollut tajunnut auton ovien jäävän lukkoon niin, ettei tyttö saanut niitä itse auki. Samalla tytön kännykän akku oli lopussa.

Seuraavana päivänä miehelle soitti hänen naapurinsa, joka kertoi tytön olevan jumissa lukitussa autossa. Mies neuvoi naapurilleen asunnon ja auton vara-avainten sijainnit, ja niin tyttö pääsi pälkähästä.

Tytär saa tuhansien eurojen korvaukset

Miestä syytettiin vapaudenriistosta ja heitteillepanosta, joista heitteillepanon hän myönsi. Vapaudenriiston hän myönsi tuottamuksellisena.

Oikeus katsoi, ettei ollut näyttöä siitä, että mies olisi tahallaan lukinnut tyttärensä autoon ja siten riistänyt tämän liikkumisvapauden. Oikeuden mukaan mies kuitenkin toimi huolimattomasti, ja siksi tämä tuomittiin tuottamuksellisesta vapaudenriistosta.

Mies tuomittiin 40 päiväsakon rangaistukseen eli hänen tuloillaan 2880 euron seuraamukseen rikoksistaan. Hänet määrättiin lisäksi korvaamaan tyttärelleen 800 euroa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta sekä 3200 euroa kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja