Oulaisten henkirikoskäräjille erikoinen käänne: Törkeistä väkivaltarikoksista syytetty mies karkasi paikalta kesken kaiken

Oulun käräjäoikeuden piti käsitellä Oulaisissa tapahtunut henkirikos viime viikolla. Asian käsittely sai kuitenkin yllättävän käänteen.

Jutussa on syytettynä kaksi miestä. Toista syytetään 15. huhtikuuta Oulaisissa tapahtuneesta taposta.

Toinen on puolestaan syytteessä henkirikosta edeltäneistä, uhriin kohdistuneista väkivaltaisuuksista. Hänen osaltaan nimikkeinä on kaksi törkeää pahoinpitelyä. Näiden lisäksi molempia syytetään joistain lievemmistä rikoksista.

Juttukokonaisuus oli määrä käsitellä käräjillä viime viikolla, mutta asian puinti jäi kesken erikoisesta syystä. Törkeistä pahoinpitelyistä syytetty mies poistui oikeudenkäynnistä kesken kaiken.

Oulun käräjäoikeudesta kerrotaan, että mies oli osallistunut istuntoon etäyhteyden kautta toisesta käräjäoikeudesta. Hän oli kuitenkin poistunut paikalta luvatta. Hän osallistui oikeudenkäyntiin vapaalta, eli hän ei ole asian takia vangittuna.

Asian käsittelyä on määrä jatkaa myöhemmin, mutta tarkka päivämäärä ei ole tällä hetkellä tiedossa.

Mies sai surmansa

Oikeudenkäynnin taustalla ovat tapahtumat oulaistelaisessa yksityisasunnossa 15. huhtikuuta viime keväänä. Syyttäjän näkemys on, että asunnossa tapettiin mies.

Syyttäjän mukaan paikalla olivat molemmat syytetyistä miehistä, mutta vain toinen on syyttäjän mukaan syyllinen tappoon.

Törkeistä pahoinpitelyistä syytetty mies oli syyttäjän mukaan tehnyt uhrille ensin väkivaltaa. Hänen epäillään muun muassa lyöneen ja potkineen uhria päähän.

Uhri oli maannut väkivallan jälkeen lattialla.

Henkirikos oli tapahtunut syyttäjän mukaan tämän jälkeen. Syytteen mukaan toinen mies oli kuristanut miehen hengiltä.

Taposta syytetty mies on sanonut, että joutui ottamaan uhrista hallintaotteen, koska tämän ja toisen miehen välillä oli "raju tappelutilanne". Kertomansa mukaan mies tuli tilanteeseen väliin. Hän ei puolustuksensa mukaan kuristanut miestä tahallaan. 

Mies on henkirikosepäilyn takia vangittuna.

Törkeistä pahoinpitelyistä syytetty mies on puolestaan myöntänyt lyöneensä uhria vain kaksi kertaa. Hänen mukaansa kyse oli hätävarjelusta. Hän kiistää törkeän pahoinpitelysyytteen.

Kyseistä miestä syytetään myös toisesta, toisella kertaa uhriin kohdistuneesta törkeästä pahoinpitelystä. Tätä syytettä ei kuitenkaan ennätetty vielä käsitellä käräjillä miehen poistumisen takia, minkä takia syytteen yksityiskohdista ei ole kerrottu medialle.

Lue myös:

    Uusimmat