Otto Rauhala loisti Tapparan kirinousussa – "Pakka hajosi"

Tappara tekee 3-3 maalin 1:16
Video: Otto Rauhala kaapii aloitusvoiton, Petteri Puhakka iskee tasoitusmaalin.

Jääkiekkoliigan runkosarjan voittanut Tappara palautti lähtöasetelman välieräsarjaansa perjantaisen yllätystappion jälkeen. Kotonaan KooKoolle hävinnyt Tappara joutui todistamaan Kouvolassa kolmea takaiskumaalia jo runsaassa seitsemässä minuutissa, mutta tamperelaiset venyivät vahvojen jälkimmäisten erien ansiosta 6–3-voittoon.

Kirin käynnisti kahdesta hyökkäyspään aloituksesta kiekon maaliin laukoneille Brady Austinille ja Petteri Puhakalle varmistanut Otto Rauhala, 26. Nelossentteri Rauhala oli pelin paras aloittaja ja kirjautti kolme syöttöpistettä. Niiden ansiosta hän rikkoi jo yhden pudotuspelikevään piste-ennätyksensä lukemilla 2+3.

– Onhan se kiva onnistua pisteiden valossa, mutta voitot tässä vain merkitsevät. Meillä oli heikko alku. Pakka hajosi. Olemme olleet tälläkin kaudella riittävän usein tiukassa paikassa tietääksemme siitä nousemisen vaatimukset, painotti viisi SM-mitalia omistava Rauhala.

Myös Mikael Seppälän alivoimataistelun jälkeen läpiajosta viimeistelemää voittomaalia kaukalossa todistanut Rauhala voitti osuutensa pelistä tasakentällisin 4–0. Virikettä ottelusarjaan toi se, että Tappara komensi maalivahti Christian Heljangon vaihtoon jo kahden takaiskumaalin jälkeen.

Lukko ei pystynyt tekemään puolivälierissä Tapparaa vastaan yhtään ylivoimamaalia liki 20 pakkopeliminuutista huolimatta. KooKoolle molemmissa peleissä kaksi maalia viimeistellyt sentteri Kim Strömberg iski myös Kouvolassa ylivoimalla.

– Toisen erän aloitusten jälkeiset maalit olivat isoja Tapparalle. Välipäivänä tehtävänä on vain kerätä energiaa, energiaa ja energiaa, kommentoi KooKoo-luotsi Olli Salo, jolle aiheutti harmaita hiuksia ykköspakki Petteri Nikkilän polvivamma jo avauserässä.

Lue myös:

    Uusimmat