Jukurit nousi päätösminuuteilla komeasti pisteille, pudotuspelihaaveista ei vielä luovuta – "Kyllä me uskotaan"

SM-liigan epätasaisimman kaksikon taitavat muodostaa Jukurit ja Tappara. Tamperelaiset hakivat Kalevankankaalta jo 13. peräkkäisen voiton mikkeliläisiä vastaan Adam Polasekin ja Charles Bertrandin avauserän sekä Jarkko Malisen voittomaalikisan osumilla 3–2.

Jukurit sai kahdella edellispelien voitolla kurssinsa hieman kääntymään, mutta Tapparan käsittelyssä Marko Kauppisen komentama kotijoukkue oli täysin vastaantulija. Toisessa erässä Jukureilla ei ollut laukaustakaan siniviivaa lähempää Tapparan maalia.

Pisteeseen Jukurit venyi Joonas Kalliolan ja Vadim Pereskokovin maaleilla varsinaisen peliajan viimeisen kaksiminuuttisen aikana. Molempien maalien aikana Jukurit pelasi jo ilman maalivahtia.

– Kyllä me vielä uskotaan pudotuspelipaikkaan. Kun saisin tehtyä myös maalin oikein tekemällä. Nyt vain huidoin ilmasta, hymähti kauden kaksi maaliaan kahdessa viime pelissä viimeistellyt laitahyökkääjä Kalliola, 28.

Kirvesrinnoilta puuttui loukkaantumisten takia sadan tehopisteen miehet. Puolustaja Teemu Suhonen pelasi keskushyökkääjänä.

– Sitoutumisen taso jengillämme oli tosi kova 58 minuuttia, mutta lopun erikoistilanteet olivat joukkueelle hyvä muistutus maalien tärkeydestä, kuittasi Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi.