Ottelu päättyi järkyttävään väkivaltaiskuun – Fifan pomokin puuttui: "Pyydän"

Turkin Superliigan ottelun jälkeiset väkivaltaisuudet saivat Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon älähtämään. Sveitsiläinen vaatii viranomaisilta toimenpiteitä.

Sunnuntaina pelatun Trabzonsporin ja Fenerbahcen välisen Turkin Superliigan ottelun jälkeen kentällä nähtiin järkyttäviä väkivaltaisuuksia.

Trabzonsporin kannattajia ryntäsi nurmelle päätösvihellyksen jälkeen ja alkoi pahoinpidellä vierasjoukkueen pelaajia, jotka puolestaan antoivat samalla mitalla takaisin puolustautuessaan. Turkin poliisi otti kiinni 12 kannattajaa tapahtuneesta, kertoi sisäministeri Ali Yerlikaya maanantaina.

Fenerbahcen pelaajat lähtivät Trabzonista yksityiskoneella sunnuntai-iltana mittavien turvallisuusjärjestelyiden saattelemana.

Turkin liigassa on nähty tällä kaudella useita väkivaltaisuuksia.  

– Väkivaltaisuudet, joita todistettiin Turkin Superliigan ottelussa Trabzonsporin ja Fenerbahcen välillä, ovat täysin mahdottomia hyväksyä. Kentällä tai sen ulkopuolella sillä ei ole ole mitään sijaa urheilussa tai yhteiskunnassa, Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino jyrähti.

Infantino tähdensi, että pelaajien on oltava turvassa.

– Pyydän asiaankuuluvia viranomaisia takaamaan, että tätä kunnioitetaan kaikilla tasoilla, ja että näihin Trabzonin järkyttäviin tapahtumiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen.

Myös Trabzonsporin päävalmentaja Abdullah Avci ilmaisi huolensa tapahtuneesta.

– Olemme turkkilaisessa jalkapallossa menossa läpi vaihetta, joka on täysin kaaoksen ruokkima, jossa tunteet ovat jatkuvasti pinnassa, emmekä pysty käyttämään jalkapallon parantavaa voimaa, Avci kommentoi sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat