Ott Tänakin lähtö mullisti Teemu Sunisen tilanteen – suomalaiskuskilta piikkiä Lapille ja Ogierille: "Minulla ei myöskään ole lapsia"

Teemu Suninen kertoi Katalonian rallin jälkeen olevansa valmis ajamaan MM-sarjan kuninkuusluokassa ensi kaudella. Hyundain miehelle saattaa Ott Tänakin lähdön myötä hyvinkin aueta sauma Rally1-auton rattiin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.
To: Testi-ek klo 10 ja EK1 klo 20.45 alkaen
Pe: EK:t 2-9 klo 9.50 alkaen
La: EK:t 10-18 klo 9.50 alkaen
Su: EK:t 19-22 klo 8.50 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Espanjan MM-ralli oli kauden toiseksi viimeinen kilpailu, ja kuskiruletti on pyörähtänyt kunnolla käyntiin, kun Ott Tänak ilmoitti sunnuntain päätteeksi lähtevänsä Hyundailta.

Suninen kuvaili Katalonia-suoritustaan hyväksi sekä tallille että itselleen.

– Nyt todistimme, että meillä on voittoon pystyvä auto ja se oli minulle tärkeää tässä vaiheessa kautta. Toivottavasti se auttaa tilannetta ensi kautta ajatellen, Suninen tuumaili.

Suorapuheinen suomalaiskuljettaja ei kainostellut puhuessaan ensi kauden tavoitteestaan.

– Tietenkin toivon, että voin päästä Rally1-autoon. Minulla ei myöskään ole lapsia, joten voin hyvin ajaa koko kauden! Managerini (Timo Jouhki) käy keskusteluja tallien kanssa. Luotan hänen työhönsä, Suninen summasi.

Sunisen lausuntoa voi pitää lupaavana miehen Rally1-uran kannalta, mutta samalla myös hyväntahtoisena piikkinä perheellisiä Esapekka Lappia ja Sébastien Ogieria kohtaan. Heistä kumpikin on todennut ajavansa mielellään vain osittaista kautta aikataulusyistä.

Hyundailla aukesi tilaa

Suninen tiedostaa varmuudella, että hänellä on nyt erinomainen paikka saada jälleen jalkaa kuninkuusluokan oven väliin. Tänakin lähdön myötä Hyundaille aukeaa kuskipaikka Rally1-autoon, ja jo aiemmin on käynyt selväksi, ettei kuskilupaus Oliver Solberg jatka Hyundailla ensi kaudella, mikä lisää imua talliin entisestään.

Espanjalaiskonkari Dani Sordon odotetaan Autosportin mukaan jatkavan ensi kaudella Hyundailla mahdollisesti jopa kahdeksan MM-rallin verran.

Jos Hyundai ei palkkaa tallin ulkopuolelta Tänakin tilalle esimerkiksi Esapekka Lappia tai Kris Meekeä, Sunisen kanssa apajilla koko kauden pestiin kärkkyy ainakin Andreas Mikkelsen, joka voitti viime vuonna WRC2-luokan mestaruuden, ja jolla on kokemusta myös ykkösluokasta Hyundain ratissa.

Joka tapauksessa vaikuttaa lupaavalta, että Suniselle voisi avautua vähintään noin puolen kauden verran kisoja Hyundain ykkösluokan autossa.

Kuskimarkkinoilla tosin saattaa tapahtua seuraavien kuukausien aikana vielä melkein mitä tahansa, ja villeimmissä spekulaatiossa on ehdotettu, että Toyota ja Hyundai vaihtaisivat Tänakin ja Elfyn Evansin päittäin toisiinsa. 

Tänakin toinen mahdollinen osoite Toyotan lisäksi on tietenkin M-Sport, jolta puuttuu selkeä ykköskuljettaja.

Suninen ajaa Hyundain Rally2-autolla myös kauden päätöskilpailussa Japanissa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat