Sébastien Ogier nosti esiin tallipomo Latvalan kivuliaan muiston – tämä kammovirhe jätti trauman: "Kuten Jari-Matti teki"

Tämä MM-rallin suomalaistrauma ei unohdu – Jari-Matti Latvala syöksyi viinitarhaan selvästä johtoasemasta Saksassa 2014 0:38
Tämä MM-rallin suomalaistrauma ei unohdu – Jari-Matti Latvala syöksyi viinitarhaan selvästä johtoasemasta Saksassa 2014

Sébastien Ogier tunnelmoi Espanjan MM-rallin voittonsa jälkeen kauden päätöskilpailulla, johon ranskalaislegenda osallistuu yhdessä Toyotan vakiokuskien Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin kanssa.

Kataloniassa voittoa juhlineelta Ogierilta kysyttiin rallin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, voiko Toyotalta odottaa palkintopallisijaa myös kotikisassaan Japanissa.

– Tietenkin rakastaisimme sitä. Emme ole juurikaan katsoneet tulevaa. Olen vasta kuullut, että siellä voi olla erittäin haastavia ja epätavallisia pätkiä. Tämän viikonlopun jälkeen meillä on itseluottamusta. Se on erittäin tärkeä asia, Ogier punnitsi.

Jo kymmenettä kautta putkeen MM-rallissa osakilpailuvoiton ottanut Ogier päätyi muistelemaan aikaansa Volkswagenilla ja heitti samalla pientä piikkiä pomolleen, Toyotan nykyiselle tallipäällikölle Jari-Matti Latvalalle.

– Tiedän, että ei ole aina niin helppoa saada tulosta silloin, kun sitä odotetaan. Muistan, kuinka meillä kesti joitain vuosia Volkswagenilla ennen kuin otimme voiton, vaikka johdimme jokaista rallia.

– Heitimme varman voiton pois muutamia kertoja, kuten Jari-Matti teki Saksassa… Olen varma, että Kalle, Elfyn ja minä yritämme parhaamme, Ogier sanoi.

Ogier viittasi kommentillaan Latvalan keskeytykseen vuoden 2014 Saksan MM-rallissa. Tuolloin Volkkaria käskyttänyt suomalainen johti rallia päätöspäivänä lähes minuutin erolla, kunnes hän rysäytti ulos tieltä ja tuhosi kisansa sekä autonsa.

Katso Latvalan unohtumaton keskeytys Saksan MM-rallin kärkipaikalta artikkelin pääkuvan videolta.

Latvalan kipuilu Trierin viinitarhan keskellä on jäänyt ikonisesti mieleen suomalaiskuskin useista keskeytyksistä uran varrella.

Suomalaiskuskille tapahtunut tiesi samalla lähes kohtalokasta iskua sen vuoden MM-haaveille, sillä tallikaveri Ogier säilytti tukevan johtoasemansa pistetaulukossa.

Ogier oli itse keskeyttänyt rallin aiemmin, joten voittoa tuolloin juhli Hyundain Thierry Neuville.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat