Ott Tänak kuittaa siirtouutisen huhupuheina: "Joku on jotain jollain foorumilla puhunut"

Ohjaustehostin petti Sebastien Ogierin 1:39
Videolla koostetta Katalonian MM-rallin avauspäivästä.

Hyundai pitää hallussaan kolmoisjohtoa Katalonian MM-rallissa perjantain ajopäivän jälkeen. Konkari Sebastien Loeb on kärjessä ennen Thierry Neuvillea ja Dani Sordoa.

Korealaisvalmistaja johtaa valmistajien MM-sarjaa kahdeksan pisteen turvin ennen Tommi Mäkisen luotsaamaa Toyotaa. Perjantain sorapätkillä Toyota-kuskit eivät pystyneet vastaamaan kilpailijan vauhtiin. Kris Meeke on parhaana Toyota-kuskina neljäntenä takanaan Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala.

–  Hyundailla oli tosi vahva päivä. Näkee, että he ovat valmistautuneet jopa paremmin kuin me. Emme ajaneet ehkä tarpeeksi testiä soralla. Itse en ajanut metriäkään. Se olisi voinut auttaa. Keskityimme asfalttiin, ja nyt on kaksi päivää luvassa sillä alustalla. Huomenna on pakko tsempata ja panna parasta tiskiin. On siinä vielä mahdollisuuksia, Latvala sanoi.

"On ollut kaikenlaista pyöritystä"

Latvala jäi jo aamupäivän lenkillä yli 20 sekuntia Hyundai-kuskeille. Iltapäivällä ajo sujui hieman paremmin, mutta ero kärkeen venähti yli puoleen minuuttiin.

–  Lähtökohta ei ollut helppo tähän kisaan. On ollut vähän kaikenlaista pyöritystä. Oli vaikea saada itsestään kaikkea irti, Latvala aprikoi.

–  Tommi antoi minulle vähän vinkkiä. Hän sanoi, että siellä on alhaalla kaksi poljinta. Oikealla on kaasu, se kannattaa pitää pohjassa, Latvala naureskeli.

Perjantain kuumin huhu Saloun huoltoparkissa oli Autosport-lehden väite Tänakin loikkaamisesta ensi kaudella kilpailija Hyundain leiriin. Brittilehden mukaan sopimus olisi jo allekirjoitettu.

Latvala ei uskonut väitettä.

–  Mitään virallista en ole kuullut. Se olisi erittäin huima liike, jos näin tapahtuisi. En usko, että niin tulee käymään. Hän on ollut täysin ylivoimainen tällä kaudella, ja nopein auto alla. En näkisi mitään syytä lähteä vaihtamaan, Latvala sanoi.

Tänakin mukaan kyseessä on huhu.

–  Minulla ei ole mitään vahvistettavaa eikä kiellettävää. Se on huhu, niin kuin sanoitte. Joku on jotain jollain foorumilla puhunut, ja sitten se laitettiin lehteen. Sellaista lehdistö on, Tänak itse väitti.

Citroenin Esapekka Lapin kisa päättyi keskeytykseen teknisen vian vuoksi perjantaina. Fordin Teemu Suninen ajaa kahdeksantena.

Lue myös:

    Uusimmat