Otanmäen mielenosoituksen tunnelma vaihteli hartaan ja rajat kiinni -uhon välillä – väki marssi kulkueena surmapaikalle

Otanmäen illan mielenosoitus kääntyi osin uhrin muistotilaisuudeksi, jonka hartautta korostivat hurmokselliset rajat kiinni -huudot.

Otanmäkeläisen miehen sunnuntaisesta taposta on vangittu todennäköisin syin epäiltynä kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa, jotka asuivat viikon ajan Otanmäen vastaanottokeskuksessa. 

Suomi ensin -yhdistyksen järjestämän mielenosoitus kokosi Otanmäen keskustaan satakunta mielenosoittajaa ja kymmenittäin katsojia.

Tampereelta lähtenyt Suomen lipun väreihin maalattu bussi keräsi auton täyteen mielenosoittajia matkan varrelta. 

Mielenosoitus alkoi puolisen tuntia ilmoitettua myöhemmin, kun bussi ja sen mukana tullut ydinkannattajajoukko saapuivat myöhässä.

Poliisi oli eristänyt vastaanottokeskuksen ympäristön nauhoin ja runsas lukuinen poliisijoukko oli paikalla varmistamassa tilanteen pysymisen rauhallisena.

Mielenosoitus katkaisi liikenteen

Mielenosoittajille oli eristetty alue vastaanottokeskuksen edestä kyläkeskustaa halkovalta Vuorimiehentieltä. Mielenosoituksen vuoksi katu oli osin suljettu.

Mielenosoituksen alussa puhui surmatun uhrin ystävä, joka muisteli uhria, jonka kaikki tunsivat rauhallisena ja mukavana miehenä.

Tämän jälkeen mielenosoittajien joukko piti minuutin hiljaisuuden kunnioittaaksen surmattua.

Tämän jälkeen kuultiin lukuisia puheita maahanmuuttopolitiikasta.

Välillä väkijoukon tunnelmaa nostatettiin rajat kiinni -huudoin.

Mielenosoituksen lopuksi jaettiin kynttilöitä. Väkijoukko käveli pääkatua pitkin uhrin ystävien johdolla surmapaikalle, jonne sytytettiin lukuisia kynttilöitä.

Kynttilämeren viereen mielenosoittajat jättivät pienikokoisia Suomen lippuja hiljaisuuden vallitessa viilenevässä Kainuun syksyisessä illassa.

1:37

3:07

1:33

5:40

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja