Ota oikea rooli parisuhteessasi: Kahdeksan vinkkiä onneen

Parisuhteessa roolit voivat mennä helposti sekaisin. Nainen voi alkaa huomaamattaan käyttäytyä miestään kohtaan kuin äiti ja mies voi ottaa lapsen roolin. Näillä vinkeillä pidät parisuhteesi kunnossa ja roolit selkeänä,

Monilla naisilla tuntuu olevan kaksi lasta: sekä biologinen lapsi että aviomies. Melkein yhtä moni ei tajua, että äitimäinen suhtautuminen rakkaaseen voi pilata koko suhteen. Ennen kaikkea vaarassa on seksielämä.

Geniusbeauty.com neuvoo, kuinka voit lopettaa äitimäisen paapomisen ja olla kunnon kumppani miehellesi.

1. Älä suhtaudu mieheesi aamuisin kuin lastentarhaan menossa olevaan lapseen. Miehesi osaa huolehtia itse itsestään, älä siis kysele häneltä kerta toisensa perään, onko hän muistanut avaimensa, puhelimensa ja muut tärkeät asiat.

2. Älä yritä kontrolloida miestäsi. Älä pakota häntä kertomaan, kenen kanssa hän puhui äsken puhelimessa tai mitä keskustelukumppani vastasi hänelle. Voit saada teinimäisen vastaanoton ja miehesi valehtelee sinulle vain siitä syystä, että utelet häneltä asioita, jotka eivät kuulu hänelle.

3. "Soita minulle kun tulet, tai huolestun", "älä juo kahvia tyhjään vatsaan" tai "älä viivy liian pitkään" voivat olla tuhoisia lauseita parisuhteellesi. Liian kanaemomainen suhtautuminen ei tee hyvää millekään suhteelle.

4. Älä aja miestäsi nurkkaan kun suunnittelette asioita. Anna hänelle mahdollisuus ottaa osaa keskusteluun, äläkä päätä asioita hänen puolestaan.

5. Älä pakota miestäsi olemaan kanssasi, ellei hän itse halua uhrata kaikkea vapaa-aikaansa sinuun.

6. Älä kysy rakkaaltasi yhtä ja samaa asiaa monta kertaa. Rakkaasi saattaa vastaisuudessa vältellä kysymyksiäsi ja sivuuttaa ne kokonaan.

7. Jos mies pitää huolenpitoasi kuten valmiita aterioita ja siivousta itsestäänselvyytenä, herätät hänessä saman tunteen kuin hänen äitinsä herättää hänessä. Pahimmillaan miehesi ei siis näe sinua rakastajanaan vaan äitihahmona. Älä siis anna miehesi pitää tekojasi itsestäänselvyytenä.

8. Käyttäydy toisinaan niin, että miehellesi tulee tarve pitää myös sinusta huolta.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja