Kaksi asiaa, joita ei kannata sanoa riidan aikana

Kun tunteet kuumenevat, ärräpäätkin alkavat lennellä. Älä kuitenkaan sano armaallesi näin.

Kun riita yllättää rakastavaiset, kuumat tunteet saattavat suuntautua aivan väärin. Montako kertaa olet katunut sanojasi riidan jälkeen? Ei enää – realsimple.com neuvoo, mitä riidellessä ei ainakaan kannata sanoa.

"Aina sinä valitat"

Vältä absoluuttisia totuuksia. Älä aloita riitaa sanomalla, että kumppani tekee jotakin aina tai ei koskaan. Syyttelypeli tekee kumppanista voimattoman. Riita pahenee, sillä rakkaasi haluaa luonnollisesti puolustautua syytöksiä vastaan.

Aloita sanasi kertomalla, miltä sinusta tuntuu. Puhu asiasta omasta näkökulmastasi, ja kerro, mikä havainto johti surun tunteeseen. Voit esimerkiksi todeta, että tiskit olivat taas altaassa odottamassa sinua töistä; mitä voisitte tehdä, jotta asia korjaantuisi?

"Et rakasta minua"

Rakkaudenosoitukset ovat parhaimmillaan silloin, kun ne tulevat sydämestä. Miksi siis yrittäisit kiristää häntä tekemään jotakin? Älä riitele sanomalla, että hän tekisi kyllä haluamasi asiat, jos rakastaisi sinua edes vähän.

Kerro kumppanille rauhalliseen sävyyn, mitä tarvitset sen sijaan, että vaatisit palveluksia tunteiden paloon vedoten. Sano, että tunnet itsesi itsestäänselvyydeksi, kun joudut hoitamaan kotia yksin.

MTV3/Helmi

Lähde: Realsimple.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja