Mainos

Osuuspankki huolissaan verkkopankkitunnusten käytöstä

Osuuspankki varoittaa asiakkaitaan luovuttamasta verkkopankkitunnuksiaan muille verkkopalveluille. It-viikko kertoo, että haittaohjelmien lisäksi pankkia huolestuttaa kulupalvelu Balancion tapa hakea tilitapahtumia verkkopankista. Osuuspankki ja Balancion-verkkopalvelu neuvottelevat parhaillaan, rikkooko Balancion Osuuspankin verkkopankin käyttäjäehtoja.

Balancion on suljetussa testivaiheessa oleva kulujenhallinta-verkkopalvelu, joka kokoaa tulot ja menot käyttäjän verkkopankin tilitiedoista.

– Käyttäjä ei välttämättä ymmärrä riskejä, joita tähän toimintatapaan sisältyy. Jos me sallimme tämän yhdelle toimijalle, niin meidän pitää sallia se muillekin. Se on kestämätön polku, kertoo Osuuspankin sähköisistä palveluista vastaavan osaston johtaja Kai Koskela It-viikolle.

Koskela toteaa, että kyseisenlaisessa toimintatavassa on joskus vaarana, että verkkopankki-istunnon haltuun ottava ohjelma onkin haittaohjelma.

Balancionin toimitusjohtaja Jussi Muurikaisen mielestä Osuuspankissa on tapahtunut väärinkäsitys.

Muurikaisen mukaan palvelussa käyttäjä kirjautuu verkkopankkiinsa suoraan. Tämän jälkeen asiakkaan tilitapahtumat haetaan salatusti palvelimelle. Tietoihin pääsee Muurikaisen mukaan käsiksi vain käyttäjä itse.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.