Oskari Lukkari PattUn sankari tuplakunnareillaan – Kiri murskavoittoon Jymy-Jusseista

Pattijoen Urheilijat otti elintärkeältä tuntuvat Superpesiksen kolme pistettä perjantaina Raahessa vierailleelta Kankaanpään Mailalta.

KaMa jäi kauden seitsemännessäkin vierasottelussaan pisteettä, kun PattU urakoi voittolukemat 2–0 (3–2, 9–6).

–  Saman verran on sunnuntainakin pisteitäkin jaossa, mutta olihan tämä hyvä voitto. Oskari Lukkarin kaksi kunnaria kakkospesän päältä menneillä lyönneillä olivat tärkeitä, mutta myös jokeri Juuso Keski-Koukkari löi hyvin, korosti PattUn pelinjohtaja Perttu Westersund.

Jokeri Sami Mikkolanaho takasi ensimmäisen vuoroparin avaavan kahdella kotiutuksellaan vieraille kahden juoksun johdon. Se suli isäntien tehdessä juoksun sisävuoroaan kohti. PattU nousi rinnalle Lukkarin kunnarilla (1+0) ja nappasi jaksovoitosta pisteen, kun Simo Rahunen kotiutti Paavo Pellon. Rahusen isku upposi läpi kakkosrajasta etutilanteessa.

Toinenkin jakso kääntyi kotijoukkueen eduksi Lukkarin tyhjän kentän kunnarilla (1+0), joka muutti tilanteeksi toisessa vuoroparissa 3–3. Lukkari toi jakson voittojuoksun tuplajuoksuna Antti Karjaluodon kotiutuksella.

Sotkamolaiskasvatti Lukkari, 22, on lyönyt pääsarjassa neljä juoksua, joista kolme ovat tämän kauden tyhjän kentän kunnareita. PattUn palkitut olivat ykköstä hihassaan kantava Lukkari (12 kärkilyöntiä/14 yritystä) ja pelkän kunnarin ykköstilanteessa kakkosrajasta lyönyt lukkari Topi Still (5/7). KaMasta erottuivat pomppovaihtaja Henri Pulkkinen (6/6) ja kaksi juoksua lyönyt koppari Arttu Vilander (2/4).

Kiri kyykytti Jymy-Jusseja

Kempeleen Kiri löi lyötyä voittaessaan jumbojoukkue Seinäjoen Jymy-Jussit murskaavasti 2–0 (10–1, 6–1). Tappio oli kaikki kauden vierasottelunsa hävinneille Jusseille yhdeksäs peräkkäinen.

Kirin ensimmäiset juoksut löivät Antti Korhonen ja Juhani Ojala. Sami Haapakosken toisen vuoroparin kunnarin (1+3) jälkeen avausjakson voitosta ei enää taisteltu. Kotijoukkue vei avausjakson kolmostilanteet 14–3.

Toisen jakson alkutahdit löi kahdella kotiutuksellaan Aappo Savikoski. Ojalan kunnarin (1+1) jälkeen seinäjokiset oli murskattu.

Kirin pääosissa olivat 1+4 juoksua lyönyt ja kolme tuonut Haapakoski (10/11) sekä molemmat kotiutuspaikkansa hyödyntänyt Savikoski (6/7). Jymy-Jusseista maininnan ansaitsevat polttaja Tero Tyynelä (7/8) ja lukkari Joona Lehtinen (1/3).