Oscareissa rikotaan perinteitä – ahdistelukohussa ryvettynyt näyttelijä korvataan

Edellisvuoden voittajat jakavat perinteisesti parhaan mies- ja naispääosan palkinnot Oscar-gaalassa.

Elokuva-alan arvostetut Oscar-palkinnot jaetaan 4. maaliskuuta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Oscar-pystejä myönnetään jo 90. kerran ja gaalassa palkitaan muun muassa paras elokuva sekä parhaat mies- ja naisnäyttelijät. Päätökset voittajista tekee Yhdysvaltain elokuva-akatemia.

Hollywoodissa on selvästi käynnissä uudistumisen aika, joka sai alkunsa vuoden 2017 ahdistelukohuista. #TimesUp-liike kampanjoi kovaäänisesti työpaikoilla tapahtuvaa häirintää ja syrjintää vastaan. Valtaisa liike on nostanut naiset valokeilaan ja tänä vuonna Oscareissa onkin historiallisen paljon naisehdokkaita.

Muutos näkyy myös palkintojen jakajissa. Perinteisesti parhaan mies- ja naispääosan palkinnot jakavat edellisvuoden voittajat. Viime vuonna parhaan miespääosan pystin pokkasi Casey Affleck, joka ei kuitenkaan saapunut paikalle tänä vuonna otsikoihin nousseiden ahdistelusyytöksen vuoksi.

Kaksi naista syytti Casey Affleckia seksuaalisesta häirinnästä I'm Still Here -dokumentin kuvauksissa vuonna 2010. Affleck kielsi kaikki syytökset ja asia sovittiin oikeussalin ulkopuolella.

Varietyn mukaan Affleckin sijasta parhaan naispääosan palkinnon ojentavat Jennifer Lawrence ja Jodie Foster. Parhaan miespääosan palkinnon ojentavat näyttelijälegendat Helen Mirren ja Jane Fonda

Lue myös:

    Uusimmat