Harvey Weinstein sai kylmää kyytiä jo Oscar-gaalan avauspuheessa: ”Tämä tapahtui liian myöhään”

Oscar-gaala viettää jo 90. juhlavuottaan Los Angelesissa. Iltaa isännöi toista vuotta peräkkäin keskusteluohjelmastaan tuttu Jimmy Kimmel.

Elokuva-alan arvostetut Oscar-palkinnot jaetaan 4. maaliskuuta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Oscar-pystejä myönnetään jo 90. kerran ja gaalassa palkitaan muun muassa paras elokuva sekä parhaat mies- ja naisnäyttelijät. Päätökset voittajista tekee Yhdysvaltain elokuva-akatemia.

Tänä vuonna gaala on vahvasti poliittissävytteinen. Vuosi 2017 jää historiankirjoihin Hollywoodissa #TimesUp- ja #MeToo-liikkeistä, joilla kampanjoidaan naisten syrjintää ja ahdistelua vastaan.

Etenkin MeToo-liike henkilöityi vahvasti tuottajamoguli Harvey Weinsteiniin, jota kymmenet naiset syyttävät ahdistelusta, raiskauksista ja epäasiallisesta käytöksestä. Gaalan juontaja Jimmy Kimmel sivalsi Weinsteinia jo avauspuheenvuorossaan.

Kimmel kertoi muun muassa, että Weinstein on historian toinen henkilö, joka on saanut kenkää Oscar-palkinnoista päättävästä Yhdysvaltain elokuva-akatemiasta.

– Tämä tapahtui aivan liian myöhään. Emme voi enää katsoa ahdistelua sormien läpi, Kimmel totesi puheessaan.

Lue myös:

    Uusimmat