Oscar-gaala lähestyy

Ehdokkaita parhaimman sivuosan Oscarin saajaksi on monia

Tulevien Oscar-ehdokkaiden nimeäminen lähestyy. Keskustelu parhaiden sivuosaesittäjien Oscareista käy kuumana. AP:n elokuvakriitikko Christy Lemire pitää melko varmana, että pystistä tulee kisaamaan muiden muassa Brad Pitt.

- Uskoisin, että Pitt on mukana roolisuorituksensa ansiosta elokuvassa Babel. Hän teki suuren kansainvälisen roolin aviomiehenä, joka yrittää selvittää vaimonsa kohtaloa. Hän todella loistaa tässä roolissa, arvioi Lemire.

Martin ScorsesenThe Departed -elokuvasta nähdään myös todennäköisesti näyttelijöitä kisaamassa parhaan sivuosan Oscarista.

- Tästä elokuvasta voisi päästä mukaan kaksi näyttelijää. Yksi on Jack Nicholson, joka esittää paatunutta mafiapomoa. Hän varastaa jokaisen kohtauksen, jossa on mukana. Tunnustuksen ansaitsisi myös Mark Wahlberg, joka on yksi tarinan etsivistä. Kumpi vain voidaan nähdä mukana, uskoo Lemire.

Parhaimman naisnäyttelijän tittelistä kisannee tänä vuonna Helen Mirren elokuvastaThe Queen. Mirrenin rinnalla elokuvaa tähdittää Michael Sheen, joka voi olla myös yksi sivuosaehdokkaista.

- Hän esittää pääministeri Tony Blairia vakuuttavasti. Hänen roolihahmonsa muuttuu läpi elokuvan ja hän on roolissaan erinomainen.

Eddie Murphyn ja Beyoncen luotsaama Dreamgirls tulee todennäköisesti saamaan ehdokkuuksia monessa kategoriassa. Yksi ehdokkuuksista voi olla Murphyn suoritus. Lemiren mielestä Murphy nähdään ensimmäistä kertaa vakavassa roolissa valkokankaalla ja uskoo tämän tekevän vaikutuksen.

Lemire muistuttaa kuitenkin, että kukaan ei ole vielä varma Oscarin saaja. Ehdokkaat julkistetaan 23. tammikuuta. Tämän vuoden Oscar-gaala on järjestyksessään 79:s.

(MTV3-AP)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja