Osataan sitä ulkomaillakin - katso historialliset aprillipilat

Aprillipäivä ei suinkaan rajoitu Suomeen. April fools day saa ihmisten hiukset harmaantumaan kaikkialla maailmassa.

Brittiläinen Daily Telegraph-lehti on kaivanut arkistoja ja listannut piloja, jotka ovat onnistuneet huijaamaan isompiakin ihmismassoja. Legendat ovat lähteneet kantamaan pitkiäkin matkoja, mutta maalaisjärjellä ajateltuna kaikki on pelkkää kukkua.

Vuonna 1957, kun televisio vasta teki tuloaan, BBC:n juontaja Richard Dimbleby ilmoitti, että leuto talvi ja tietyn kärsäkkään katoaminen saivat Sveitsissä aikaan muhkean spagetti-sadon.

Huijausta vahvisti kuvamateriaali, jossa sveitsiläiset maanviljelijät vetivät spagettia puista ja asettivat niitä aurinkoon kuivumaan. BBC sai lukemattomia määriä kyselyitä siitä, miten he voisivat kasvattaa oman spagettipuunsa.

Ohje oli seuraava: Aseta spagetin "verso" tomaattikastikepurkkiin ja toivo parasta.

Kuumapäisiä pingviininmetsästäjiä

Vuonna 1995 Discover Magazine kertoi uskomattomasta löydöstä. Arvostettu biologi tohtori Aprile Pazzo (aprillipila italiaksi) oli löytänyt Antarktikselta uuden lajin: kuumapäisen avojään kairaajan.

Mielenkiintoisella elukalla oli pään päällä luinen "lautanen", joka lukuisten verisuonien avulla saattoi kuumentua erityisen kuumaksi. Tällä kyvyllä eläin pystyi porautumaan jään läpi suurella nopeudella.

Kykyään kairaaja käytti pingviinien metsästykseen. Ne sulattivat jään pingviinin alta, jolloin se vajosi ja päätyi kairaajan ruuaksi.

Kairaajat saattoivat Pazzon mukaan olla syy myös tutkija Philippe Poissonin katoamiseen vuonna 1837. Mies kun saattoi kairaajan mielestä näyttää pingviiniltä.

Lohilla sähköä kotiin

Energiaratkaisut olivat jo vuonna 2009 tiukka puheenaihe maailmanlaajuisesti. Daily Telegraph kertoi tuolloin, että kalojen uidessa tuottama energia voitaisiin valjastaa Britannian kotien hyväksi.

Tutkijan suuhun laitettiin lause: "Tutkimme myös mahdollisuuksia työskennellä lampaiden ja nautojen kanssa. Kalojen potentiaali nousi kuitenkin silmiinpistäväksi hyvin nopeasti. Niiden potentiaali energiantuotannossa on paljon parempi kuin hidasliikkeisellä karjalla."

Innovatiivinen ratkaisu sai ihmiset innostumaan. Ainakaan vielä kalojen energiaa ei valitettavasti ole saatu hyötykäyttöön.

Huijauksia on tehty myös lentävien pingviinien ja laajakaistayhteystöissä olevien frettien kustannuksella.

Lue myös:

    Uusimmat