Mainos

Osama bin Ladenin poika uhosi radiopuheessa: "Kostamme isäni kuoleman ja jatkamme iskujen tekemistä"

Al-Qaida -johtaja Osama bin Ladenin poika on uhannut kostaa Yhdysvalloille isänsä kuoleman. Hamza bin Laden lupasi jatkaa taistelua Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan 21-minuuttisessa radiopuheessaan. Asiasta kertoo The Guardian.

– Me olemme kaikki Osamia, Hamza bin Laden sanoo puheessaan.

– Jatkamme iskujen tekemistä ja otamme teidät kohteeksemme Yhdysvalloissa ja sen ulkopuolella vastineena palestiinalaisten, afganistanilaisten, syyrialaisten, irakilaisten, jemeniläisten, somalialaisten ja muiden muslimimaiden ihmisten alistamiselle, Hamza jatkaa.

Osama bin Laden kuoli vuonna 2011 Yhdysvaltojen iskettyä hänen piilopaikkaansa Pakistanissa. Bin Laden on vastuussa 11.9.2001 Yhdysvalloissa tapahtuneista terrori-iskuista. 

Piilopaikasta löydetyistä dokumenteista on käynyt ilmi, että bin Ladenin tukijat yrittivät saattaa Iranissa kotiarestissa olevaa Hamza-poikaa ja Osamaa yhteen.

Tuoreet kasvot terrorille

Noin 25-vuotiaan Hamzan kerrotaan olleen isänsä rinnalla ennen Yhdysvaltain terrori-iskuja ja vielä niiden jälkeenkin, kunnes Yhdysvaltain miehitys ajoi heidät erilleen.

Hamzaa kuvataan nyt al-Qaidan nuoren polven edustajaksi. Äärijärjestön ikääntyvillä johtajilla on ollut vaikeuksia värvätä uusia tulokkaita. 

– Hamza antaa uudet kasvot al-Qaidalle. Ne myös pystytään yhdistämään suoraan liikkeen perustajaan. Hän on äänekäs ja pelottava vihollinen, Brookings Instituten Bruce Riedel sanoo Guardian-lehdelle.

1:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.