Junalakko ruuhkauttaa busseja – tunteet käyvät matkustajilla kuumina, osa ei pääse lainkaan menoihinsa

Junalakko ruuhkauttaa bussiliikennettä – MTV tapasi iltapäivän työmatkalaisia 4:04
Katso videolta matkustajien kommentit ruuhkabusseista!

Veturinkuljettajia koskeva työriita seisautti junat Suomessa. Nyt matkustajat ovat ahtautuneet linja-autoihin.

Rautatieasema Helsingin Malmilla oli maanantaina iltapäivällä liki autio, mutta viereisellä bussiasemalle oli vilskettä. Yksi linja-autoasemalla liikkuneista matkustajista oli Roosa Lehtikangas, jonka pääsyä työpaikalle ja opintoihin junalakko hidastaa selvästi. Aamulla aikaa työmatkaan Ruskeasuolle meni Lehtikankaalta peräti puolitoista tuntia.

– Vie tosi paljon aikaa arjesta. Toki työtaistelut ovat tärkeitä, että saataisiin työolot kuntoon.

Veturinkuljettajia koskevan työriidan sovittelu jatkuu keskiviikkona iltapäivällä. Työriidan osapuolina ovat veturinkuljettajia edustava Rautatiealan Unioni sekä työnantajia edustava Palvelualojen työnantaja Palta.

MTV Uutisten haastattelemat työmatkalaiset kertoivat bussien olleen täynnä. Osin matkustajien tunteet kävivät haastateltavien mukaan kuumina.

– Kyllä siellä bussipysäkillä oli supinaa, kun ihmiset olivat ärsyyntyneitä siitä, että omia aikatauluja on täytynyt muuttaa, sanoo Lehtikangas.

Malmin linja-autoasemalla kävellyt Bureemi oli vasta havahtanut junalakkooon.

– Yleensä en käytä junaa, vaan bussia, mutta juuri tänään olisin käyttänyt junaa. Unohdin, että on lakko. Harmittaa, kun joudun käyttämään nyt bussia ja valitsemaan pidemmän reitin Helsingin keskustaan.

Kasper Lehtinen ei päässyt maanantaina ollenkaan kouluun, koska matka on taittunut aiemmin pääosin junalla.

– Onhan se sääli, mutta pitää nyt opiskella himassa. Voi olla, että menen myöhemmin pyörällä, mutta toisaalta on luvattu sadetta. Jos saan kavereilta kyydin, niin kiva.

Katso videolta matkustajien tunnot ruuhkabusseista!







Lue myös:

    Uusimmat