Mainos

Orpo: Vientivetoisen palkanmuodostusmallin toteuduttava

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ei ota kantaa siihen, pitääkö neuvottelujärjestelmän ensi syksynä olla Suomen malli vai sovitaanko palkoista liittokierroksella. 

- Kunhan se ajatus toteutuu, että meillä on vientivetoinen palkanmuodostuksen malli, joka määrittelee palkankorotusvaran. Se on ihan mahdollista myös liittokierroksella, se pitää vain pitää kaikkien mielessä, Orpo sanoi STT:lle eduskunnassa.  

Orpo sanoo tietävänsä, kuinka vaikeaa mallin luominen on. Hänen mielestään mikään malli ei ole itsetarkoitus, vaan tavoite.  

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää kiinni Suomen mallista.  

- Se (Suomen malli) on osa kilpailukykysopimusta ja me tietenkin edellytämme, että kaikki täyttävät sopimuksen velvoitteet, Sipilä sanoi eduskunnan täysistuntoon kiiruhtaessaan.   

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola pitää liittokierrosta ensi syksynä todennäköisempänä kuin niin sanottua Suomen mallia. Palolan mukaan Suomen mallissa on paljon avoimia kysymyksiä, mutta vastauksia on kovin vähän.  

- Uuden työmarkkinamallin valmistelu ei ole edennyt toivotulla tavalla, se sisältää useita haasteellisia elementtejä eikä sitoutuminen voi toteutua, jos mallia ei valmistella eri toimialojen ja liittojen yhteistyöllä, Palola sanoo tiedotteessa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.