Orpo: Perussuomalaisten selvitettävä huolella kytkynsä äärijärjestöihin

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo pitää tärkeänä, että perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on tuominnut väkivallan ja rasismin.

Orpo sanoi kokoomuksen puoluevaltuustossa, että perussuomalaisten tulee selvittää huolella julkisuudessa esillä olleet kytkökset äärijärjestöihin. 

– Minusta perussuomalaisten pitää käydä nyt keskuudessaan nämä asiat kunnolla läpi. Heidän pitää tehdä täysin selväksi se, että he tuomitsee väkivallan ja rasismin ja se pitää näkyä heidän toiminnassaan, Orpo sanoi. 

– Mielestäni suurin osa eduskuntaryhmästä ja heidän toimijoistaan toimii vastuullisesti, mutta on hyvä ja oletan, että he käyvät huolella läpi nämä asiat. 

Perussuomalaiset kertoi torstaina selvittäneensä puolueen mahdollisia yhteyksiä ääriliikkeisiin. Puheenjohtaja Soinin mukaan mahdolliset kytkökset ovat vanhoja, eikä uusia ole tiedossa.

Orpo totesikin, ettei tarkkaan tunne, mitä perussuomalaiset ovat jo sisäisesti asiasta keskustelleet. 

Soini viittasi vanhalla ääriliikeyhteydellä muun muassa valokuvaan, jossa kansanedustaja Olli Immonen poseeraa Suomen Vastarintaliikkeen aktiivien kanssa viime vuonna.

1:56

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vakuutti, että mikäli uusia tietoja mahdollisista yhteyksistä ilmenee, niihin puututaan.

Kokoomuksen puoluevaltuuston kokous alkoi tänään puoli tuntia myöhässä, sillä puheenjohtaja Orpo ja muu puoluejohto osallistuivat rasisminvastaiseen Peli poikki -mielenosoituksen Helsingin kansalaistorilla. 

Orpolle mielenosoitus oli elämänsä ensimmäinen. 

– Kerran olin matkalla opintotukimielenosoitukseen vuonna 1992, mutta hyydyin matkalla. Nyt olin perillä asti, Orpo sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja