Perussuomalaiset selvitti rivinsä - Terho: Ei yhteyksiä äärijärjestöihin

Perussuomalaisilla ei ole mitään todellisia yhteyksiä äärijärjestöihin, sanoo puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.  

Hän kertoi keskustelleensa asiasta tänään puhelimitse puheenjohtaja Timo Soinin ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon kanssa.  

0:57

Soini sanoi aiemmin tänään Ylen haastattelussa, että yksittäisillä perussuomalaisilla voi olla yhteyksiä äärijärjestöihin. Hän totesi, että on hyvä selvittää, pitävätkö julkisuudessa olleet tiedot paikkansa. Helsingin Sanomat kirjoitti aiemmin tällä viikolla, että perussuomalaisten kovalla siivellä on yhteyksiä ainakin viiteen äärinationalistiseen liikkeeseen.  

Terho sanoi todenneensa yhteistuumin Soinin kanssa, että lehden tiedot olivat osin liioiteltuja, vanhenneita ja jo kumottuja väärinkäsityksiä. Terho kertoi lähettäneensä tänään Helsingin Sanomiin vastineen, joka oikaisee asian.   

Hän lisäsi, että äärijärjestöt tavallisesti vihaavat perussuomalaisia.  

– He kutsuvat meitä maanpettureiksi.  

2:19

"Halla-ahoa en kommentoi"  

Terho jatkoi, että jos puolueen sisällä ilmenee myöhemmin yhteyksiä ääriliikkeisiin, niihin puututaan. Hän on valmis harkitsemaan äärijärjestöjen kieltämistä lainsäädännöllä, jos sillä olisi jotain uutta annettavaa nykytilanteeseen. Ensin pitää kuitenkin varmistaa, ettei kenenkään kansalaisoikeuksia rajoiteta väärällä tavalla, Terho sanoi.  

Perussuomalaisten europarlamentaarikon Jussi Halla-ahon tänään lausumiin kommentteihin Terhoa ei kiinnostanut ottaa kantaa. Halla-ahon mielestä media käytti Helsingin asema-aukion tapauksen uutisointia hyökkäyksenä perussuomalaisia kohtaan.

Lisäksi hän vaati saada hätätilapykälät Suomeen tukkimaan maahan pyrkimistä.  

– Halla-ahoa en kommentoi, Terho kuittasi.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja