Mainos

Orpo: Perussuomalaisten EU-ehdotukset eivät vaikuta hallitukseen

Perussuomalaisista kantautuvat vaatimukset EU-kansanäänestyksestä tai jopa EU-erosta eivät toistaiseksi ole vaikuttaneet hallitukseen, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Hallituksen EU-politiikkaa kommentoinut Orpo arvioi, että hallitus on onnistunut sovittelemaan kantansa tähän asti hyvin perussuomalaisten tunnetusta EU-kriittisyydestä huolimatta.

– Olemme löytäneet EU-ministerivaliokunnassa hyvät yhteiset linjaukset. Se ei ole ollut ongelma.

– Toki on erilaisia painotuksia, mutta yhteinen sävel on löytynyt tähän asti, Orpo sanoo.

Hän varoo kommentoimasta perussuomalaisten puheenjohtajakisaa, koska kyse on puolueen sisäisestä asiasta. Hallitusohjelman kirjaus Suomen sitoutumisesta EU:n kehittämiseen on hänen mielestään selkeä.

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaista Sampo Terho on sanonut olevansa avoin EU-kansanäänestyksen järjestämiselle. Jussi Halla-aho on puolestaan sanonut ajavansa aktiivisesti Suomen eroa EU:sta.

– Olen systemaattisesti pidättäytynyt kommentoimasta perussuomalaisten sisäistä kisaa. Meillä on selkeä hallitusohjelma, jossa todetaan, että hallitus toimii aktiivisen Euroopan unionin kehittäjänä ja että olemme sitoutuneet euroon ja EU:hun. Se on lähtökohta, Orpo sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.