Mainos

Oppositiojohtajat tyrmistyneitä: ”Tällaista ei ole nähty 90-luvun jälkeen”

Oppositiojohtajat ovat pettyneitä hallituksen esittämään leikkauslistaan.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleet vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ovat huolissaan hallituksen kaavailemien leikkausten eriarvoistavasta seurauksesta.

"Ministeripaikkajakoon en edes kykyne ottamaan kantaa tämän järkytyksen jälkeen."

Ville Niinistö (vihr.)

Rinteen mukaan säästöjen vaikutukset kohdistuvat eritoten lapsiperheisiin, eläkeläisiin ja opiskelijoihin.

– Opintotukea leikataan yli 300 miljoonaa euroa. Kyllä kokonaisuus näyttää siltä, että maksumiehinä ovat lapsiperheet, eläkeläiset erityisesti asumistuen ja lääkekorvausten leikkausten myötä, mutta myöskin työttömät. Lisäksi rajuja leikkauksia on luvassa ansiotulon piirissä oleville. Kokonaisuutena tämä on paketti, jota en olisi halunnut nähdä, sanoo Rinne.

 Ville Niinistöä järkyttävät hallituksen leikkausten mittasuhteet.

– Suomi ei ole tällaista nähnyt 90-luvun jälkeen. Nämä leikkaukset kohdentuvat nuorten tasa-arvoiseen lupaukseen ja hyvään elämään Suomessa. Olen todella järkyttynyt siitä, että hallitus on valinnut tällaisen todella oikeistolaisen linjan.

Myös 600 miljoonan euron koulutussäästöt häkellyttävät Niinistöä.

– Kyllä Suomen koulutusjärjestelmää ja- tasoa ollaan ajamassa todella kovalla kädellä alas. Se tarkoittaa sitä, että yhä useampi nuori syrjäytyy, eikä saa riittävää koulutusta. Ministeripaikkajakoon en edes kykyne ottamaan kantaa tämän järkytyksen jälkeen.

Vasemmistoliiton Arhinmäki kokee ongelmiksi lapsiperheisiin ja pienituloisiin kohdistuvat säästöt.

– Päivähoidon ryhmäkokoja ja peruskoulun ryhmäkokoja nostetaan. Kyllä tässä leikataan lapsilta tulevaisuutta. Irvokasta. Uusien autojen verotuksen alentaminen ja leikkaukset ovat samaa kokoluokkaa, joita tehdään peruskouluun ja päiväkouluun. Aikamoinen arvovalinta.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.