Mainos

Oppitunti 11: Aikuisen naisen kulmakarvat

Kulmakarvat ovat kasvojen raamit. Huolitellut ja oikein korostetut kulmat tekevät ihmeitä ilmeelle. Meikkaa kulmasi sopivalla luomivärisävyllä ja kiinnitä huomiota levitystekniikkaan. Kulmakarvojen meikkaamisessa vähemmän on enemmän. Liian tumma meikki tekee katseestasi tuiman.

Voit muotoilla kulmakarvojasi nyppimällä tai värjäämällä niitä. Vaaleat kulmat saavat tehoa värjäyksellä, mutta liian tummien kulmien vaalentaminenkin on nykyään suosittua. Vaaleampi väri keventää katsettasi.

Korosta kulmia meikillä

Kulmien korostus käy helposti luomivärin avulla. Älä meikkaa kulmakarvoistasi liian tummia, jotta katseestasi ei tulisi vihaista. Hyvin meikatut kulmat näyttävät meikattunakin omilta kulmakarvoilta, joita on vain hieman piirretty lisää.

Luonnollisen lopputuloksen saat käyttämällä luomiväriä ja sivellintä. Valitse väri, joka sopii yhteen hiustenvärisi kanssa. Harmaalla taitettu ruskea toimii yleensä parhaiten kulmakarvoissa. Älä käytä punertavan- tai kellertävänruskeita luomivärejä, sillä ne näyttävät kulmissa luonnottomilta. Valitse levitykseen litteä ja napakka viistopäinen sivellin, joka sopii erinomaisesti kulmien muotoiluun.

Aloita harjaamalla kulmakarvasi niin, että ne erottuvat helposti toisistaan. Piirrä sitten kulmiin ikään kuin pieniä karvoja, niin saat ne luonnollisen näköiseksi. Maalaa kulmasi alkuosa vaaleimmaksi ja keskiosa tummimmaksi. Loppua kohden kulmat saavat taas vaalentua.

Parhaan lopputuloksen saat, kun käytät pienen määrän väriä kerrallaan ja liikutat sivellintä pienin rauhallisin liikkein. Isoilla liikkeillä lopputuloksesta voi tulla epäsiisti. Jos olet epävarma, jätä kulmat mieluummin liian vaaleiksi kuin tummiksi.

Itsepintaiset kulmakarvat saat kuriin esimerkiksi hiuslakan tai -vahan avulla. Suihkuta lakkaa meikkiharjaan ja sivele kulmiin. Katseesi on valmis.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Tommi Penttinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.