Mainos

Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin – 100 000 opiskelijan asumistuki suurenee

Yli 100 000 opiskelijan asumisen tuki suurenee, kun vuokralla asuvat opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin, kertoo Kela. Opintotuen asumislisän maksaminen päättyy elokuun alusta alkaen.

Muutos suurentaa Kelan mukaan noin 110 000 opiskelijan asumisen tukea keskimäärin 700 eurolla vuodessa. Noin 23 000 opiskelijalla tuen määrä ei muutu. Asumisen tuki pienenee 20 000 opiskelijalla ja 42 000 opiskelijalla se loppuu kokonaan.

Asumisen tuki suurentuu, koska yleisessä asumistuessa huomioitavat enimmäisasumismenot ovat asumislisää korkeammat ja koska asumistukea maksetaan kaikilta kuukausilta, ei vain opiskelukuukausilta.

Asumisen tuen pienentyminen tai loppuminen johtuu yleisen asumistuen asumislisää alhaisemmista tulorajoista ja siitä, että asumistuki on ruokakuntakohtainen, eli puolison tai ruokakunnan muun jäsenen tulot voivat estää asumistuen saamisen.

Asumislisä säilyy ulkomailla opiskelevilla sekä Suomessa tietyissä oppilaitoksissa opiskelevilla ja oppilaitoksen asuntolassa asuvilla.

Kela lakkauttaa asumistukeen siirtyvien asumislisät automaattisesti, mutta yleistä asumistukea on haettava uudella hakemuksella.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.