Opiskelijapoikien ruokaremontti kannatti: 11 kiloa lähti ja satasia säästynyt

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa opiskeltiin edullista ja helppoa kotiruoan valmistusta Oulussa opiskelevien Juhon ja Jukan kanssa. Jukka lopetti ohjelman myötä nuudelien ja valmisruokien syönnin, ja on onnistunut karistamaan 11 kiloa. Juhon ruokabudjetti kutistui 50 eurosta pariin kymppiin.

Kaappaus keittiössä -tv-ohjelmassa nähtiin karu totuus opiskelijoiden ruoka-arjesta: päivästä toiseen samoja valmisruokia, eikä juuri vihreää lautasella. Ruoanlaittotaidoilla ja innokkuudellakaan ei hurrattu.

Ohjelman kuvausten jälkeen diplomi-insinööriopiskelija Juho, 21, kertoo, että asenne ruoanlaittoa kohtaan on muuttunut. Kesätöitä paiskiva opiskelija kertoo, eniten hän tekee arkisin wokkiruokia, makaronilaatikoita ja itse tehtyä pitsaa. Myös salaatti kuuluu ruokavalioon.

– Ennen ruokaan saattoi mennä 50 euroa viikossa, mutta nyt pärjään noin 20–30 eurolla. Parhaat säästöt saa sillä, että ostaa lihat ja broilerit tarjouksista ja isommista kaupoista. Ne voi sitten pakastaa ja käyttää myöhemmin. Salaattivehkeetkin saa muutamalla eurolla, ruokakerma maksaa ehkä 50 senttiä. Kyllä opiskelijakin voi syödä hyvää ja edullista ruokaa, Juho pohtii.

11 kiloa kadonnut

Ruokaremontti on tuonut parempaa jaksamista arkeen. Juhon kämppäkaveri Jukka, 21, puolestaan on karistanut terveemmän ruokavalion myötä peräti 11 kiloa. Valmisruoat ovat jääneet, ja oluen juontikin on jäänyt vähemmälle.Jukka otti Kari Aihiselta opikseen arjen säästäväisyyden ja kaupassa käynnin jalon taidon.

– Pärjään jopa 10 eurolla viikossa, teen pastaruokia, kiusauksia ja muutaman kerran olen tehnyt keittoakin, Jukka kertoo uusista ruokatottumuksista.

Millaisia vinkkejä hänellä olisi antaa kanssaopiskelijoille, jotka kitkuttelevat pienellä ruokabudjetilla?

– Heitä nuudelit ja valmisruoat h****ttiin, ala tehdä rohkeasti ruokaa itse. Kasvikset eivät oikeasti ole kalliita, niitä saa ihan muutamalla eurolla, Jukka kannustaa.

Kimppakämpissä asuville opiskelijoille löytyy myös hyödyllinen niksi:

– Kun vie pulloja, voi niistä saadut rahat käyttää yhteisiin ruokahankintoihin, Jukka vinkkaa.

Kaappaus keittiössä tiistaisin MTV3-kanavalla klo 21.00.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja