Opetuspomo: Opettajan potkut oli oikea ratkaisu

Helsingin kaupungin opetusviraston johtajan Rauno Jarnilan mukaan Alppilan yläkoulun opettajan erottamisessa on toimittu oikein.

– Useat ihmiset ovat tätä pohtineet, ja tätä henkilöä ja muitakin on kuultu, ja sitten on tämä video, joka YouTubessakin näkyy. Olisi aika vastuuntunnotonta sanoa, että meillä olisi tehty virheellinen ratkaisu. Kyllä tämä oli vakavasti harkittu, eli en osaa moittia alaisiani.

Jarnilan mukaan tilanne ei ollut siinä määrin uhkaava, että käytetyt voimakeinot olisivat perusteltuja.

– On pidettävä erillään se, että joku ärsyyntyy, eli on ärsyyntymistilanne tai toisaalta uhkatilanne. Jos joku ärsyyntyy, ei sitä voi vielä pitää uhkana.

– Asiantuntijoiden mielestä tilanne ei olisi vaatinut senkaltaisia voimakeinoja mitä tilanteessa käytettiin, sanoo Jarnila.

"Asiasta saa puhua"

MTV3:n Uutiset on yrittänyt tavoittaa sekä Alppilan yläkoulun nykyistä että entistä rehtoria kommentoimaan tapausta ja sen jälkiseuraamuksia. Kumpaakaan ei ole saatu langan päähän.

Rauno Jarnilan mukaan rehtoreita eikä muutakaan opetushenkilökuntaa ole kielletty puhumaan tapauksesta.

– Tämä on yllättävä näkökohta. Meidän tapamme ei ole tuollainen. Minä en ole ainakaan tällaista kieltoa antanut, enkä tiedä onko joku näin mennyt tekemään.

Lue myös:

    Uusimmat