Erotettua opettajaa tukee yli 100 000 netissä - koulukuria vaaditaan takaisin

Helsingin opetusviraston erottama opettaja Antti Korhonen saa valtaisaa tukea netissä. Yli 103 000 ihmistä on allekirjoittanut kello 16.20:een mennessä nettiadressin, jossa vaaditaan yhteisesti sovittuja pelisääntöjä koulukurin palauttamiseksi.

Adressin allekirjoittajat vaativat, että kouluihin laaditaan yhteisesti sovitut pelisäännöt koulukurin palauttamiseksi. Adressin mukaan nykykulttuuri on tehnyt opettajista hampaattomia ja kädettömiä auktoriteetteja ja nuorison pahoinvointi oppilaitoksista levottomia.

Allekirjoittajat vaativat opetushallitusta laatimaan selvät säännöt sekä ohjeet tilanteisiin, joissa ajaudutaan provosoivaan tai hyökkäävään käytökseen. Toimintamallit voimakeinojen käyttöönottoon pitäisi adressin mukaan näyttää oppilaille ja opettajille esimerkein.

Adressissa muistutetaan myös, että perusopetuslain mukaan opettajalla on oikeus käyttää voimaa sellaisissa poikkeuksellisissa tilanteissa, joissa uhkaa yleensä kohdistuu myös muihin oppilaisiin. Eduskunnassa on parhaillaan käsiteltävänä esitys, jonka mukaan opettaja voisi käyttää voimaa myös esimerkiksi takavarikoidessaan oppilaalta vaarallisen esineen.

Opettajien ammattiliiton OAJ:n lakimiehet ovat jo vuosia sitten laatineet opettajille opaskirjasen, jossa annetaan ohjeita väkivaltatilanteiden ehkäisemiseen, uhkatilanteissa toimimiseen sekä toimiin, joita tarvitaan kriisitilanteiden jälkeen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat