Opetusministeri Li Anderssonin tärkeä viesti nuorille tyttöjen päivänä: "Itseluottamusta voi harjoitella"

Li Andersson kertoo kuka häntä rohkaisi häntä matkalla ministeriksi:"Isäni oli tiukkana, ettei kannata välittää mitä muut sanoo" 1:16

YK:n kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään tänään Suomessakin. Täällä tytöt kyllä pääsevät kouluun ja jatko-opintoihin, mutta silti johtoportaissa naisia näkyy vielä vähänlaisesti.

Kehitysyhteistyöjärjestö PLAN International tarjosi tänään tytöille tilaisuuksia tutustua johtajien töihin.

Lohjalainen Peppi Tenkanen oli päivän töissä johtajana ammattijärjestössä, kun OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen siirtyi assistentiksi ja teki tilaa tytölle.

Järjestöjohtajan tavanomaiseen päivään kuuluu niin tapaamisia talon ulkopuolella kuin oman väen konttorikokouksia. Tänään tehtävät hoiti lukiolainen puheenjohtajan toimiessa avustajana.

Järjestöjohtaja tapasi myös opetusministeri Li Anderssonin, jonka kanssa keskusteltiin ilmastonmuutoksen vastustamisen integroimisesta opetussuunnitelmaan ja koulujen arkeen.

Ministeriltä löytyi hyvin aikaa tyttöjen asialle, onhan hän itsekin ollut kerran tyttö, jota rohkaistiin. Nyt hän rohkaisee nuorempiaan.

– Minua rohkaisivat ystäväni sekä isäni, jolta opin sen, mitä kutsun luovaksi hulluudeksi. Hän oli aina tiukkana sen suhteen, että ei kannata hirveästi välittää, mitä muut sanovat, jos uskoo siihen omaan juttuun, opetusministeri sanoo.

– Itseluottamusta voi harjoitella. Se on viesti, jota olen halunnut välittää. Ihmiset eivät synny itsevarmoiksi esiintyjiksi.

Lue myös:

    Uusimmat