Mainos

Opetusministeri: Koulukiusaamiseen puututtava aina ja poikkeuksetta – ”Ei koskaan uhrin vika”

1:50
Näin yleistä kiusaaminen on kouluissa

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen tuomitsee koulukiusaamisen tiukasti ja vaatii kuntia ja kouluja ottamaan koulukiusaamisen ehkäisyn ja kiusaamiseen puuttumisen erittäin vakavasti.

– Kiusaaminen ei ole koskaan kiusatun vika. Aikuisella on vastuu puuttua vakavasti kiusaamiseen ja rakentaa ilmapiiriä, jossa jokainen lapsi ja nuori saa kasvaa ja elää omana ainutlaatuisena itsenään ilman pelkoa, Grahn-Laasonen sanoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriö aloittaa tutkimuksen siitä, millaisin keinoin rehtorit ja opettajat puuttuu kiusaamiseen ja häiriötilanteisiin.

Kiusaamisen ehkäisemistä pohtinut työryhmä luovutti 24-kohtaisen ehdotuslistansa Grahn-Laasoselle keväällä. Ryhmä ehdottaa muun muassa kiusaamista seuraavaan toimielimen perustamista Suomeen. Sen tehtävänä olisi jakaa tietoa päiväkodeille ja oppilaitoksille kiusaamisen ehkäisemisestä.

– Koulun vastuu on yksiselitteinen: kiusaamiseen on puututtava, aina, Grahn-Laasonen sanoo.

Koulukiusaaminen nousi jälleen tänään otsikoihin, kun Sysmän yhtenäiskoulun virkaa tekevä rehtori Tuula Vuorinen sanoi Ylen MOT-ohjelmalle kommetteja, joiden tulkittiin vähättelevän kiusaamista ja syyllistävän kiusaamisen uhreja. Vuorinen pahoitteli myöhemmin sanavalintojaan ja sanoi, että hänen viestinsä on ymmärretty väärin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja