Mainos

Opetusministeri Keskisuomalaisessa: Nuorten ja aikuisten ammatillinen koulutus yhdistetään

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kertoo Keskisuomalaisessa, että nuorten ja aikuisten ammatillinen koulutus kootaan yhdeksi kokonaisuudeksi.

Tällä hetkellä ammatilliselle peruskoulutukselle ja aikuiskoulutukselle on tällä hetkellä eri lait sekä rahoitus- ja ohjausjärjestelmät.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kertoo sanomalehti Keskisuomalaisessa pitävänsä asian uudistamista välttämättömänä.

– Työt, joissa pärjää ilman koulutusta, katoavat. Työelämä muuttuu niin nopeasti, että uudistumiselle on suuri tarve riippumatta taloustilanteesta. Suuntaviivat ovat selvillä, mutta valmistelua on tarkoitus jatkaa yhteistyössä kentän kanssa, ministeri kertoo Keskisuomalaisessa.

Hallitusohjelman mukaan toisen asteen koulutuksesta leikataan 190 miljoonaa euroa vuonna 2017. Summa kohdistuu ammatilliseen koulutukseen.

Ministeriöstä kerrotaan, että perustutkinnon laajuuteen ei ole kuitenkaan kaavailtu muutoksia eikä aiemman tutkinnon suorittaneiden tutkinnonsuoritusoikeutta olla rajoittamassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja