Mainos

Hallitukselta lakiesitys ammatillisesta koulutuksesta – "Suurin koulutusuudistus kahteen vuosikymmeneen"

8:30

Ammatillisen koulutuksen uudistus on nitkahtanut eteenpäin. Hallitus antoi maanantaina esityksen uudeksi laiksi ammatillisesta koulutuksesta. 

Aiemmin aamupäivällä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vastasi kysymykseen ruotsi-kiistan ratkaisusta, että monista asioista on sovittu ja niistä kerrotaan iltapäivän tiedotustilaisuudessa.

Yle kertoi viime viikolla, että perussuomalaiset olisi kytkenyt ammatillisen koulutuksen uudistamisen ruotsin kielen vapaaehtoisuuskokeiluun.

Ammatillisen koulutuksen uudistus on tulossa voimaan ensi vuoden alusta. Hallituksen tavoitteena on yhtenäistää nykyinen sirpaleinen ammattikoulutus ja samalla lisätä koulutuksen tehokkuutta ja yksilöllisyyttä.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoo tiedotteessa, että ammatillisen koulutuksen reformi on mittakaavaltaan suurin koulutusuudistus kahteen vuosikymmeneen.

Hänen mukaansa uudistus vastaa nykyistä joustavammin työelämän muuttuviin koulutustarpeisiin.

– Reformi on tehty vaikeassa taloudellisessa ympäristössä, mutta se on odotettu, tarpeellinen ja vahvistaa suomalaista ammattiosaamista, Grahn-Laasonen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.