Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää Olympiakomitealta selvitystä – "Haluamme vastauksen"

Häirintäkohu olympiakomitean ympärillä kiihtyy – Suomen urheilun eettinen keskus ottaa kantaa 22:37
SUEKin pääsihteeri Teemu Japisson kommentoi Olympiakomitean tiedotustilaisuuden ja Ylen uutisen tietojen aiheuttamaa ristiriitaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää Olympiakomiteaa selvittämään, miten epäasialliseen käyttäytymiseen komiteassa on puututtu ja miten siihen jatkossa puututaan. 

Ylijohtaja Esko Ranto opetus- ja kulttuuriministeriöstä kertoo, että selvityspyyntö lähtee nopealla aikataululla.

– Me haluamme käsitellä nämä asiat oikeiden tietojen pohjalta, eikä julkisuuden kautta. Olen puhelimitse Olympiakomitean toimitusjohtajaa tänään jo informoinutkin, että meiltä on selvityspyyntö tulossa, Ranto sanoo.

Selvityspyynnössä käsitellään kahta isoa kysymystä eli sitä, miten Olympiakomitean toiminnassa toteutuvat hyvän ja läpinäkyvän hallinnon periaatteet ja sitä, miten Olympiakomiteassa on puututtu ja käsitelty ja jatkossa puututaan ja käsitellään epäasialliseen käyttäytymiseen liittyviä tapauksia.

– Näihin kahteen asiaan me haluamme nyt Olympiakomitealta vastauksen.

Ei kantaa yksittäistapaukseen

Muuten Ranto ei halua tilannetta kommentoida, sillä ministeriössä halutaan ensin nähdä, miten Olympiakomitea selvityspyyntöön vastaa. Ministeriöllä ja Olympiakomitean johdolla on tapaaminen pääsiäisen jälkeisellä viikolla, jossa tilannetta käsitellään.

Ranto korostaa, että ministeriö ei ota kantaa julkisuudessa laajalti käsiteltyyn huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen tapaukseen, vaan yleensä siihen, miten Olympiakomiteassa hyvä hallinto toimii ja miten epäasialliseen käyttäytymiseen puututaan.

– Meidän asiamme on arvioida vain, miten Olympiakomiteassa nämä prosessit ovat kunnossa. Meidän asiamme ei ole ottaa kantaa tähän yksittäistapaukseen. Siihen meillä ei ole oikeutta eikä mahdollisuutta.

Lehtimäki on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä Olympiakomiteassa Ylen julkistettua uutisen, jonka mukaan Lehtimäki on käyttäytynyt työyhteisössä epäasiallisesti.

Lue myös:

    Uusimmat