Opettajasurman tutkinta jatkuu, yksi Pariisin moskeija aiotaan sulkea kyseenalaisen videon vuoksi

1:48
Pariisin alueella terroriteko: Historianopettaja näytti pilapiirroksia profeetta Muhammadista – hyökkääjä surmasi miehen.

Ranskan viranomaiset aikovat sulkea Pariisin koillisessa lähiössä sijaitsevan moskeijan puoleksi vuodeksi.

Sulkeminen on osa toimia, joihin Ranska on ryhtynyt sen jälkeen, kun nuori tshetsheenimies surmasi historianopettajan perjantaina.

Suljettavaksi aiottu moskeija levitti murhaa edeltävinä päivinä Facebook-sivullaan videota, jossa hyökättiin opettajan aineistovalintaa vastaan, nimettömänä pysyttelevä tutkintaa lähellä oleva lähde sanoo. Opettaja oli näyttänyt koulussa oppilaille profeetta Muhammadia esittäviä pilakuvia esimerkkeinä ilmaisunvapaudesta.

Moskeijassa käy noin 1 500 ihmistä. Sisäministeriön mukaan moskeija suljetaan keskiviikkona.

Oppilaita epäillään avustamisesta

Maanantaina kerrottiin, että poliisi oli ottanut kiinni toistakymmentä ihmistä tutkinnan yhteydessä. Joukossa oli neljä koululaista, joiden epäillään auttaneen opettajan surmannutta miestä. Tutkintalähteiden mukaan oppilaat olivat maksua vastaan osoittaneet opettajan hyökkääjälle.

Kiinni otettujen joukossa olivat hyökkääjän vanhemmat, isoisä ja nuorempi veli. Tämän lisäksi on pidätetty tunnettu islamistiradikaali ja yhden oppilaan isä, joka oli masinoinut verkkokampanjan opettajaa vastaan.

Poliisi teki myös tukun kotietsintöjä, joiden kohteena olivat epäillyt islamistiverkostot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja