Mainos

Operaattorit yhteistyöhön sovelluksien tarjoamisessa

Maailman 24 suurinta matkapuhelinoperaattoria ovat yhdistäneet voimansa haastaakseen Applen ja Nokian kaltaisten yhtiöiden hallitsemat kännykkäsovellusmarkkinat.

Aloite operaattoreiden yhteistyöstä paljastettiin Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa. Tavoitteena on helpottaa sovelluskehittäjien työtä rakentaa ja myydä sovelluksia käytettävästä laitteesta tai teknologiasta riippumatta.

Britannian yleisradio BBC kertoo, että liittoumaan kuuluu mm Vodafone, China Mobile ja Sprint. Asiakaskontakteja on huimat kolme miljardia. Asiantuntijoiden mukaan kyseessä on operaattoreiden yritys saada sovellustarjonta jälleen haltuunsa kännykkävalmistajilta. Tutkimusyhtiö CCS Insight kuitenkin varoittaa, että operaattoreilla on ollut aiemmin melko heikot tulokset vastaavanlaisissa yhteenliittymissä.

Sovelluskaupat ovat tällä hetkellä tuottoisa haara mobiililaitteita valmistaville yhtiöille. Apple hallitsee sovellusmarkkinoita tällä hetkellä. Kaupasta on ladattu yli kolme miljardia sovellusta 18 kuukauden sisällä.

Blackberryllä, Googlella, Nokialla, Symbianilla ja Microsoftilla on kaikilla omat sovelluskauppansa.

Tämän seurauksena sovelluskehittäjien täytyy luoda sovelluksista eri versioita ja läpikäydä erillisiä hyväksymisprosesseja eri kauppoihin päästäkseen. Yhteenliittymä pyrkii kehittämään yhteisen standardin vuoden kuluessa.

24 verkko-operaattorin lisäksi työtä on tukemassa eri laitteistovalmistajia, kuten LG Electronics, Samsung ja Sony Ericsson sekä GSM association.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.