OP:ssa ei aikeita veloittaa nostoista Otto-automaateilta – "Tapa ei voi olla, että ärsyttäisimme omistajia"

OP:lle alkuvuonna 77 000 uutta asiakasta 2:14

OP:lla ei ole aikeita muuttaa Otto-automaattien käteisnostoja maksullisiksi. Asiasta kertoi ryhmän tulosjulkistuksen yhteydessä pääjohtaja Reijo Karhinen. Hän muistutti, että keskimäärin asiakkailla nostoja ei kovin montaa ole kuukaudessa.

– Kaikki tunnustavat, että eihän näitä ostoja kauhean paljon ole, Karhinen sanoi.

Hänen mukaansa kysymys on periaatteellinen.

– Meidän tapa ei voi olla se, että ärsyttäisimme omia omistajiamme, Karhinen sanoi.

Karhisen mukaan finanssialan murroksessa OP:n pitää pystyä uudistumaan ja löytää uutta ansaintaa, mutta hintojen korotukset eivät ole ratkaisu.

Automaattien käteisnostot nousivat keskusteluun eilen. Finanssikonserni Nordea alkaa marraskuussa veloittaa käteisen nostamisesta automaatilta. Neljä ensimmäistä nostoa kuukaudessa on jatkossa euroalueella ilmaisia. Viidennestä nostosta alkaen pankki veloittaa 40 senttiä nostolta. Nordea perustelee muutosta käteisen käytön vähentymisellä.

OP vankassa tuloskunnossa

Maailman myrskyt eivät ole hetkauttaneet OP:n vankkaa tuloskuntoa ja finanssiryhmä ylsi huhti-kesäkuussa jälleen erittäin vahvaan tulokseen. Tulos ennen veroja oli 331 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan se oli 308 miljoonaa euroa. Luottotappiot olivat Karhisen mukaan vähäisiä, mutta epävarmuus sijoitusmarkkinoilla vähensi tuottokertymää. 

Karhisen mukaan vahva tulos tukeutui erityisesti korko- ja vakuutuskatteen kasvuun sekä hyvään kuluhallintaan. Korkokate on pitänyt pintansa keskellä historiallisen matalaa korkoympäristöä finanssiryhmän vankan kasvun myötä. OP on onnistunut rohmuamaan reilusti lisää markkinaosuutta niin asuntoluotoissa kuin yritysluotoissa viime vuosina.

OP on saanut alkuvuodesta 77 000 uutta asiakasta, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. OP:n mukaan asiakasmäärien kasvu painottui toiselle vuosineljännekselle.

OP kertoi jo keväällä saaneensa runsaasti uusia asiakkaita Panaman papereiksi kutsutun tietovuodon jälkimainingeissa.

Videolla Aalto yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen kertoo, miksi eräät pankit haluavat tehdä käteisnostoista maksullisia.

Puttonen: Asuntolainat toimivat pankeille sisäänheittotuotteina 3:21

Lue myös:

    Uusimmat