Mainos

Oopperan kausi alkaa täysin salein

Suomen Kansallisoopperan syyskausi käynnistyy perjantaina Richard WagnerinNibelungin sormus -sarjalla. Suurtuotannon neljä osaa Reininkulta, Valkyyria, Siegfried ja Jumalten tuho esitetään kahteen otteeseen Leif Segerstamin johdolla. Ensimmäisiin esityksiin on vielä muutamia lippuja, mutta syyskuun alussa esitettävä toinen sarja on jo loppuunmyyty Siegfriediä lukuun ottamatta..

Nibelungin sormus on Kansallisoopperan kaikkien aikojen mittavin tuotanto. Götz Friedrichin ohjaama ja Gottfried Pilzin lavastama oopperasarja nähtiin ensimmäisen kerran kokonaisuutena vuonna 2000. Sen jälkeen Kansallisooppera on esittänyt koko sarjan kuusi kertaa.

Huippulaulajia maailmalta

Ringin myötä Kansallisoopperassa vierailee ensi kertaa useampi maailmalla tunnettu Wagner-laulaja. Catherine Foster on laulanut Brünnhilden roolin aiemmin Hampurissa ja Weimarissa, ja tulevien Ring-kiinnitysten joukossa ovat Barcelona, Amsterdam ja Riika.

Wotanina ja Vaeltajana laulaa norjalainen Terje Stensvold, joka on esittänyt rooleja muun muassa Wienin valtionoopperassa ja Berliinin Deutsche Operissa.

Siegfried on Jürgen Müller, joka on esiintynyt mm. Baijerin valtionoopperassa ja Dresdenin Semperoperissa. Mimen roolissa nähdään Colin Judson, joka on esiintynyt esimerkiksi Lontoon Covent Gardenissa ja Berliinin valtionoopperassa.

Suomalaissolisteista Lilli Paasikivi laulaa Frickan ja Waltrauten roolit ensimmäistä kertaa Kansallisoopperassa. Paasikivi on aiemmin vieraillut Frickan osassa Hampurin valtionoopperassa sekä Aix-en-Provencen festivaaleilla.

Muissa Ringin päärooleissa laulavat muun muassa Kirsi Tiihonen, Jyrki Anttila, Jyrki Korhonen, Esa Ruuttunen, Matti Salminen ja Jorma Silvasti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.